ITWatch

Efterretningstjeneste sjusker med it-sikkerheden

Det kniber med at leve op til standarderne for it-sikkerhed hos Center for Cybersikkerhed, selv om efterretningsenheden skal holde styr på, at alle andre gør det.

Colourbox
Foto: Colourbox

Center for Cybersikkerhed under Forsvarets Efterretningstjeneste (FE) har aldrig levet op til de it-sikkerhedskrav, de kræver alle andre offentlige myndigheder at følge.

Det skriver Politiken med henvisning til to årsrapporter fra kontrolmyndigheden Tilsynet med Efterretningstjenesterne.

Ifølge Jesper Lund fra IT-Politisk Forening er sagen "meget alvorlig".

"Når Center for Cybersikkerhed opbevarer så store mængder af meget følsomme data, bør sikkerhedskravene derfor være meget høje. Også højere end andre steder. Nu tyder det på, centret ikke har tilstrækkelig godt styr på datasikkerheden. Det er meget alvorligt," siger han til Politiken.

Avisen skriver videre, at FE i 2015 og 2016 har lovet at rette op på forholdene uden resultat.

Løkke vil styrke beskyttelse mod cyberangreb "markant"

Sikkerhedsrådgiver: Danmark for dårligt rustet mod cyberangreb

Forsiden lige nu

Maersk udsat for endnu et hackerangreb

A.P. Møller-Mærsk, som tidligere har været udsat for hackerangreb, er i al ubemærkethed blevet ramt af et nyt angreb. Konkret er der tale om, at et Maersk-ejet rederi har fået stjålet personfølsomme data, skriver Maritime Danmark ifølge Børsen.

Vestager: Beskatning af tech-giganter er forældet

Financial Times kunne i sidste uge beskrive, at EU er på vej med en ny beskatning, der rammer tech-giganter. Overfor Børsen siger Magrethe Vestager, at det sker fordi de nuværende regler er forældede.

Relaterede

ITWatch trial banner 14 dage.jpg

Seneste nyt

Se alle ledige stillinger