Forsvarets Efterretningstjeneste advarer mod angreb fra Rusland og Kina

Russiske og kinesiske hackere angriber henholdsvis offentlige myndigheder og private virksomheder. Forsvarets Efterretningstjeneste går derfor efter at rekruttere it-talenter til at afværge angrebene.
Lars Findsen, chef for Forsvarets Efterretningstjeneste. | Foto: /ritzau/Jens Dresling
Lars Findsen, chef for Forsvarets Efterretningstjeneste. | Foto: /ritzau/Jens Dresling

Danmark oplever i højere grad angreb fra hackere fra primært russere og kinesere, der forsøger at hacke sig ind i offentlige myndigheder og private virksomheders computere, skriver Berlingske. Russerne koncentrerer sig om at angribe centraladministrationen, mens kineserne prøver at stjæle viden fra danske højteknologiske virksomheder.

Det siger chefen for Forsvarets Efterretningstjeneste, Lars Findsen. Han fortæller, at efterretningstjenesten "bruger meget energi" på at forhindre angrebene. Og det går godt med at rekruttere folk til den nye offensive hackerenhed i Forsvarets Efterretningstjeneste, fordi man kan lokke med, at man får lov til at arbejde med avanceret udstyr, topmateriel og via Forsvarets Efterretningstjenestes særlige beføjelser at gøre ting, "der ellers kunne være ulovligt".

"Det kan tiltrække nogle, og den yngste, der er gået igennem vores hackerakademi, var 18 år og er i dag en fremragende medarbejder," siger Lars Findsen til Berlingske i anledning af 50-året for oprettelsen af Forsvarets Efterretningstjeneste.

Forsvarsminister Claus Hjort Frederiksen (V) oplyste tidligere i år, hvordan en russisk hackergruppe med kaldenavnet Fancy Bear og tilknytning til det russiske styre gennem to år skaffede sig adgang til oplysninger i det danske forsvar. Regeringen har afsat 100 mio. kr. på næste års finanslov til en ny strategi mod hackerangreb og anden cyberkriminalitet.

Det har ikke været muligt for Berlingske at få en kommentar fra den russiske eller kinesiske ambassade.

Nordkoreas hackere inficerer din mobil via falske apps

Cisco indgår samarbejde med Interpol i kampen mod cyberkriminelle

Uber skjulte hackerangreb

Tilmeld dig vores nyhedsbrev

Vær på forkant med udviklingen. Få den nyeste viden fra branchen med vores nyhedsbrev.

!
Nyhedsbrevsvilkår

Forsiden lige nu

Læs også

HP efter stor rokade: Vi står et godt sted

For abonnenter