ITWatch

Regeringen vil øge Forsvarets cybermuskler med 900 millioner

Claus Hjort Frederiksen (V) ønsker, at udgifterne til cybersikkerhed øges med en lille mia. kr.

Jens Henrik Daugaard/Polfoto/Arkiv
Forsvarsminister Claus Hjort Frederiksen (V). Foto: Jens Henrik Daugaard/Polfoto/Arkiv

I det næste forsvarsforlig vil regeringen øge udgifterne til cybersikkerhed med 900 mio. kr. Det viser et svar til Folketinget fra forsvarsminister Claus Hjort Frederiksen (V).

I regeringens udspil til forliget kan man læse, at det skal gælde seks år. Dermed bliver der gennemsnitligt 150 millioner kroner mere hvert år.

Forsvarsministeren er blevet spurgt af SF's Holger K. Nielsen. I svaret skriver forsvarsministeren:

"I regeringens udspil til forsvarsforlig indgår en række af initiativer, der styrker evnen til at beskytte det danske samfund mod cybertrusler og påvirkningsoperationer. I regeringsudspillet afsættes der i forligsperioden knap 900 mio. kr. til investeringer og drift af initiativerne."

Forsvarsministeriet bekræfter, at de 900 mio. kr. er en yderligere tilføjelse til det beløb, som Forsvaret bruger på cybersikkerhed i 2017.

Det er ikke givet, at pengene fordeles ligeligt på hvert år. I det seneste forsvarsforlig steg finansieringen af Computer Network Operations (CNO) fra 75 mio. kr. i 2013 til 150 mio. kr. i 2017.

Det seneste forsvarsforlig udløber med 2017. Derfor skal der i efteråret aftales et nyt forsvarsforlig på Christiansborg.

Regeringen forventer at have et forlig på plads i næste uge, har forsvarsministeren tidligere oplyst.

Den del af forsvarsforliget, der kræver lovgivning på cyberområdet, er holdt ude af forsvarsforlig. Her venter ministeren at komme med et udspil til foråret.

 

/ritzau/

Dansk IT leverer sikkerhedsanbefalinger til regeringen

Sikkerhedsfirma ser store muligheder for cybersikkerhed i nyt forsvarudspil

Løkke vil styrke beskyttelse mod cyberangreb "markant"

TDC i strategisk sats på sikkerhedsmarkedet

Forsiden lige nu

Advokat om vild TDC-sag: Det er ikke en hverdagstransaktion

Flere danske advokatfirmaer har været involveret i hele TDC-forløbet med først MTG og bagefter investorkonsortiet med de danske pensionskasser. Sagen har på flere punkter været usædvanlig, lyder det fra de involverede advokatvirksomheder.

Relaterede

ITWatch trial banner 14 dage.jpg

Seneste nyt

Se alle ledige stillinger