ITWatch

Kinesiske techselskaber vender tilbage til Wall Street

Efter en række svage introduktioner i foråret er de kiniesiske techselskaber igen begyndt at rykke ind i New York.

Foto: CARLO ALLEGRI/REUTERS / X90181

Kinesiske teknologivirksomheder strømmer tilbage til Wall Street i New York for at lancere offentlige udbud og genoplive det tidligere rekord-børsnoteringsflow, der blev bremset af en række svage introduktioner i foråret.

Det skriver finansmediet Nikkei Asia.

Lastplatformen Full Truck Alliance, der bakkes op af kinesiske Tencent og japanske Softbank, lancerer sin børsintroduktion til 19 dollar per ADR-aktie, hvilket er i det øverste interval. På dette niveau vil provenuet fra børsintroduktionen nå 1,57 mia. dollar, når aktierne starter handlen på New York Stock Exchange tirsdag.

Full Truck følger efter i hælene på Aihuishou International, der er en internetplatform for brugt forbrugerelektronik, og som bakkes op af onlineforhandleren JD.com. Aihuishou International rejste 227 mio. dollar og lukkede med en stigning på knap 23 pct. ved debuten fredag, selvom S&P 500 samme dag dykkede 1,3 pct.

En uge tidligere så selskabet bag online-rekrutteringsplatformen Boss Zhipin, Kanzhun, sin aktie næsten fordoblet ved lanceringen på Nasdaq efter at have rejst 912 mio. dollar.

Sidste skud på stammer er den kinesiske samkørselstjeneste Didi Chuxing, der for tiden holder investormøder op til en forventet børsintroduktion på 10 mia. dollar i New York.

Og yderligere 20 virksomheder med blandt andet onlinegrønthandlerne Dingdong Maicai og MissFresh samt hoteloperatøren Atour forbereder udbud, der tilsammen kan rejse omkring 6 mia. dollar.

Kinesisk teknologivirksomhed mere end fordobler sin omsætning

Kina fortsætter med at slå ned på teknologisektoren 

Mere fra ITWatch

Læs også

Relaterede

Trial banner

Seneste nyt

Se flere jobs