ITWatch

Kina fortsætter med at slå ned på teknologisektoren

Kinas myndigheder intensiverer oprydningen i landets teknologisektor.

Foto: Thomas Borberg/Politiken/Ritzau Scanpix

Den kinesiske regerings seneste opgør med store teknologivirksomheder gør det klart, at Jack Mas virksomheder ikke står alene i myndighedernes søgelys.

Det skriver Wall Street Journal.

Det, der begyndte som et angreb på konkurrencehæmmende adfærd blandt store kinesiske teknologiselskaber, har udviklet sig til en større oprydning i landets hurtigt voksende teknologisektor.

Næsten ugentligt slår Kinas myndigheder nu ned på teknologivirksomheder for påståede lovbrud.

I maj anklagede de kinesiske cybermyndigheder intet mindre end 105 apps for ulovligt at indsamle og bruge persondata. De pågældende apps blev beordret at løse problemerne i løbet af tre uger, hvis de ønskede at undgå en retssag.

Regeringens mål er "at presse virksomhederne til at overholde de lovmæssige krav uden et formelt indgreb," siger Angela Zhang, der er lektor i jura på University of Hongkong, til Wall Street Journal.

Hun bakkes op af Mark Natkin, der er direktør i analysehuset Marbridge Consulting:

"Regeringen vil sende en meget klar besked til alle teknologivirksomhederne om, at det er myndighederne, der bestemmer. Enhver forestilling om det modsatte vil ikke blive accepteret," siger han til Wall Street Journal.

Den hårde linje mod teknologiselskaberne er en tydelig ændring fra tidligere. Historisk set har Kina nemlig primært brugt monopollovgivningen til at begrænse indflydelsen fra udenlandske selskaber og dermed pleje landets egen teknologiindustri.

/ritzau/FINANS

Facebook suspenderer Donald Trump i to år

El Salvador vil gøre bitcoin til et lovligt betalingsmiddel 

Mere fra ITWatch

Dansk landechef for Oracle stopper

Det bliver et ryk opad for den danske landechef for Oracle, der fremover skal fokusere på østeuropa. Ingrid Mjøen har været hos Oracle i Danmark i små 17 år.

Læs også

Relaterede

Seneste nyt

Se flere jobs