ITWatch

Minister varsler initiativer mod techgiganter efter sag om pengestrid

Kulturminister Joy Mogensen varsler initiativer mod techgiganter efter pengestrid mellem Koda og Google. Sagen illustrerer ifølge ministeren, hvor stort et problem techgiganterne er.

Foto: Jens Dresling

Kulturminister Joy Mogensen (S) vil have Google til forklare sig, efter at techgiganten har fjernet al dansk musik fra videotjenesten YouTube.

Det skriver Joy Mogensen i en mail til Altinget.

"Når YouTube (Google) fjerner danske titler fra deres platform på grund af en rettighedskonflikt, så illustrerer det, hvor stort et problem techgiganterne er i en moderne medieverden," skriver Joy Mogensen og fortsætter:

"Vi skal ikke stå i en situation, hvor vores kunstnere bliver presset til at forære deres musik væk. Konflikten mellem YouTube og Koda viser, at der er behov for nogle mere rimelige spilleregler og sætte gang i en række initiativer."

Ministeren vil invitere Google til møde med Folketingets kultur- og medieordførere. Formålet med mødet er ifølge kulturministeren at høre Googles ”tanker om den rolle, som Google spiller på det danske marked.”

Det sker, efter at flere støttepartier i sidste uge krævede, at ministeren netop gik ind i sagen om pengestriden mellem Koda og Youtube, der er ejet af Google.

Samtidig vil ministeren række ud til sine europæiske ministerkollegaer, skriver Altinget. Det skal ske for at styrke samarbejdet om "at skabe en rimelig afregning for indhold og rammebetingelserne på de globale platforme," skriver ministeren.

Relaterede

ITWatch trial banner 14 dage.jpg

Seneste nyt

Se alle ledige stillinger