ITWatch

Organisationer bakker op om Google-censur af DR Ramasjang

Kræftens Bekæmpelse og Vidensråd for Forebyggelse forstår, hvorfor Google valgte at fjerne DR's Ramasjang-app fra digital butik.

Foto: Henrik Vierø, DR

Det skabte kritik fra flere kanter, da Google i sidste uge valgte at fjerne DR Ramasjang som app i Googles digitale platform Google Play, da techkoncernen mente, at appen brød med værdier om tobak, piber og farlige aktiviteter. Men selv om beslutingen blev beskyldt for at censurere dansk børnekultur, er den alligevel forståelig, hvis man spørger Kræftens Bekæmpelse og Vidensråd for Forebyggelse. Det skriver Politiken.

Det undrer Niels Them Kjær, chef for tobaksforebyggelse i Kræftens Bekæmpelse, at børnefigurer skal beskæftige sig med nogen former for tobak. Han understreger over for Politiken, at DR bør bruge forløbet til at se sig selv i øjnene. Han bliver bakket op af formand for Vidensråd for Forbyggelse, Morten Grønbæk, der ikke kan se nogen årsag til, at karakterer skal lege, at de ryger. Dog ser han også Googles censurering for "grænseoverskridende", siger han til avisen.

DR skriver i et mailsvar til Politiken, at de selvfølgelig er helt enige med Kræftens Bekæmpelse og alle andre i, at man naturligvis ikke skal opfordre børn til at ryge.

Googles beslutning om at fjerne appen fra den digitale platform skabte kritik blandt flere parter herunder kulturminister Joy Mogensen (S), DR og flere medieordfører. Kritikken fik Google til at tage appen til nåde, men politikere vil stadig tage sagen op i Europaudvalget.

(Denne artikel er leveret af vores søstermedie MediaWatch.)

Joy Mogensen: Googles censur er grænseoverskridende

Politikere vil diskutere tøjler på techkoncerner efter Ramasjang-censur

Relaterede

ITWatch trial banner 14 dage.jpg

Seneste nyt

Se alle ledige stillinger