ITWatch

Joy Mogensen: Googles censur er grænseoverskridende

Ministeren har inviteret virksomheden til et møde, efter at Google har blokeret al dansk musik.

Henning Bagger/Ritzau Scanpix
Foto: Henning Bagger/Ritzau Scanpix

Kultur- og kirkeminister Joy Mogensen (S) vil have Google til at stå skoleret.

Det sker, efter at virksomheden for lidt over en uge siden blokerede al dansk musik fra den danske YouTube. Dernæst fjernede Google adgangen til DR's Ramasjang-app fra den digitale butik Google Play i sidste uge.

"Jeg vil nu invitere Google/YouTube til et møde med kultur- og medieordførerne for at høre deres tanker om den rolle, som Google spiller på det danske marked".

"Det er der flere grunde til: At Google fjerner adgangen til Ramasjang-app'en på grund af lakridspiber er grænseoverskridende. Google skylder også at skabe klarhed om, hvordan og hvor meget kunstnere aflønnes, og hvad de vil gøre for at sikre rettigheder og en rimelig afregning," skriver Joy Mogensen i en mail til Ritzau.

Google begrundede blandt andet beslutningen om Ramasjang-appen med, at værten Kristian Gintberg i programmet "Ramasjang Mysteriet" tilbyder en lakridspibe til sine børnemedhjælpere.

Det betegnede Google som "promovering af tobaksprodukter". Det var altså et brud på de regler, der skal følges, hvis en app skal betegnes som familievenlig på Google Play. Det har Politiken.

Kort tid efter beslutningen ombestemte Google sig dog. Appen er derfor igen tilgængelig til download på Play.

Minister vil invitere Google til møde efter Ramasjang-censur

Politikere vil diskutere tøjler på techkoncerner efter Ramasjang-censur

Relaterede

ITWatch trial banner 14 dage.jpg

Seneste nyt

Se alle ledige stillinger