Klumme: Fintech kan blive en styrke for dansk erhvervsliv

Fintech har primært været rettet mod den finansielle sektor, men nu rækker løsninger også ind i mange andre brancher. Derfor skal fintech-sektoren sættes mere i spil for at understøtte den digitale transformation i danske virksomheder, skriver Lars Frelle-Petersen, direktør i DI, i denne klumme.
Direktør i DI Lars Frelle-Petersen. | Foto: PR / DI
Direktør i DI Lars Frelle-Petersen. | Foto: PR / DI
AF LARS FRELLE-PETERSEN, DIREKTØR DI

Den danske fintech-sektor er i hastig udvikling. Virksomheder som Pleo, MakerDao, Ernit, Tradeshift og flere andre ekspanderer og ansætter.

Det er virksomheder, som er med til at gøre fintech til en dansk styrkeposition, drevet frem af entrepreneurship og stor appetit på tage den nyeste teknologi i anvendelse f.eks. blockchain og kunstig intelligens.

Det, der sker på den danske fintech-scene, er noget rigtig mange brancher kan lære af. Det er en af grundene til at vi fra DI er trådt ind i et nyt, bredt tech-samarbejde i foreningen Copenhagen Fintech.

Fintechsektoren skal i endnu højere grad sættes i spil, i forhold til at understøtte den digitale transformation i danske virksomheder.

Fintech har primært været rettet mod den finansielle sektor, men nu rækker fintechløsninger også ind i mange andre brancher, som f.eks. medicinal, logistik, detail, fødevarer og landbrug.

Det kan være når systemer, der bruges til at sikre compliance med den omfattende lovgivning på det finansielle område, anvendes på nye lovområder og brancher til f.eks. at spore fødevareprodukter og sikre compliance med lovgivningen i denne sektor.

Samarbejdet mellem DI, Finansforbundet, Finans Danmark og Copenhagen Fintech kan give den vækstpræget branche endnu mere synlighed.

Et bredt organisatorisk samarbejde mellem arbejdstagere og arbejdsgivere ses ikke mange andre steder i verden, og det understøtter en styrkeposition både nationalt og internationalt.

Sammen vil vi bygge bro mellem vores nye fintech-virksomheder på den ene side og vores etablerede virksomheder på tværs af industrier på den anden – til gavn for begge parter.

Her bygger vi på know how fra eksisterende innovation- og udviklingssamarbejder med finanssektoren, men også via erfaringer bl.a. her fra DI, om den innovationsindsprøjtning det kan give at samarbejde tæt med startups.

Det kan løfte både startupvirksomheden og den etableret virksomhed.

Samarbejdet skal også bidrage til, at fintechsektoren formår at tiltrække de nødvendige talenter og arbejdskraft. Den danske fintechsektor består samlet set af 17.000 fuldtidsbeskæftigede, og Copenhagen Fintech anslår, at der er et jobskabelsespotentiale på yderligere 2.000 stillinger frem mod 2020.

Der er i den grad tryk på kedlerne, og i DI vil vi arbejde for, at fintechsektoren formår at følge med den hastige udvikling. Og det kan den kun, hvis der er adgang til talenter globalt.

Klumme: På fremtidens arbejdsplads har vi alle en digital assistent 

Klumme: Tillykke med 1-årsdagen, GDPR! 

Klumme: Danmark fortjener en it-minister som de har fået det i Norge 

Del artikel

Tilmeld dig vores nyhedsbrev

Vær på forkant med udviklingen. Få den nyeste viden fra branchen med vores nyhedsbrev.

Nyhedsbrevsvilkår

Forsiden lige nu

Læs også