ITWatch

Medie: Alibaba investerer trecifret millionbeløb i svensk it-selskab

Den kinesiske betalingsvirksomhed Alibaba skal have lagt et trecifret millionbeløb i svensk cloud-databaseservice og tager kampen op mod de store udbydere.

/ritzau/Mark Lennihan/AP
Foto: /ritzau/Mark Lennihan/AP

Den svenske cloud-database service Mariadb henter 220 svenske kr. (170 mio. kr.) i investeringer, hvoraf godt 200 mio. svenske kr. efter sigende skulle stamme fra den kinesiske betalings- og handelsvirksomhed Alibaba.

Det skriver svenske Breakit på baggrund af en artikel fra amerikanske Techcrunch, som erfarer det gennem en kilde tæt på forhandlingerne.

Ifølge oplysningerne skulle aftalen være blevet godkendt af Mariadb's investorer, og forventes gennemført inden for den nærmeste fremtid. Selskabet er et spinoff af den ligeså svenske databaseservice Mysql, som i sin tid blev opkøbt af amerikanske Oracle.

Mariadb bidrager dermed til Alibabas i forvejen accelerede vækst inden for cloud-markedet, hvor kineserne i stigende grad begynder at ligne en konkurrent til de dominerende selskaber Amazon Web Services, Microsoft Azure og Google Cloud.

Kinesisk betalingsgigant på vej til Danmark

It-giganter vil dominere fremtidens finansmarked

Kinesisk e-handelsplads kan bane vej for dansk eksporteventyr

Kinesisk e-handelsplads overrasker positivt i første kvartal

To kinesiske selskaber tilslutter sig toppen af tech-industrien

Relaterede

ITWatch trial banner 14 dage.jpg

Seneste nyt

Se alle ledige stillinger