To kinesiske selskaber tilslutter sig toppen af tech-industrien

Toppen af tech-industrien består efter to kinesiske selskabers markante fremgang i 2017 ikke længere kun af amerikanske selskaber.
Jack Ma, stifteren af kinesiske Alibaba. | Foto: /ritzau/Laurent Gillieron
Jack Ma, stifteren af kinesiske Alibaba. | Foto: /ritzau/Laurent Gillieron
AF RITZAU FINANS

Det er de kinesiske selskaber Alibaba Group og Tencent Holdings, der tilslutter sig tech-toppen.

Det skriver New York Times.

Toppen af tech-industrien har indtil nu været domineret af amerikanske selskaber, heriblandt Apple, Google, Facebook, Microsoft og Amazon. Men efter et globalt investorboom i de kinesiske selskaber Alibaba Group og Tencent Holdings, kan de amerikanske selskaber byde velkommen til de to kinesiske konkurrenter.

Tencent Holdings og Alibaba Group er dominerende på det kinesiske hjemmemarked, som er verdens største digitale enkeltmarked, og det er med selskabernes kraftige opsving i Kina, at de nu er med i teknologitoppen.

Med de to kinesiske selskabers succes følger også en symbolsk reallokering af den globale teknologiske indflydelse, og Kina viser sig nu som en af de største konkurrenter til Silicon Valley.

"Vi er kommet til det punkt, hvor Kina endelig har nået USA indenfor internetbranchen," siger Hans Tung, der er ledende partner i venturekapitalsfirmaet GGV Capital.

Ifølge medstifter af venturkapitalsfirmaet DCM Ventures David Chao, kan begge selskaber i fremtiden blive dominerende selskaber i spille-, e-handel-, og kommunikationsbrancherne på global plan.

/ritzau/FINANS

Kinesisk e-handelsplads overrasker positivt i første kvartal 

Iværksætter: "Vores investorer satser på, at vi bliver 10 mia. dollars værd" 

Del artikel

Tilmeld dig vores nyhedsbrev

Vær på forkant med udviklingen. Få den nyeste viden fra branchen med vores nyhedsbrev.

Nyhedsbrevsvilkår

Forsiden lige nu


Læs også


Foto: PR

ITM8 køber fynsk cloud-specialist

For abonnenter