ITWatch

Fremtiden byder på øget krav til it-chefen

Det er ikke længere nok at være garant for sikker drift af en virksomheds it for it-chefen. Fremtidens krav er langt større, og virksomheders it-folk kan se frem til en mere central rolle.

Fremtidens digitale omstilling af virksomhederne stiller langt større krav til de interne it-folk. De vil få en langt mere central og strategisk rolle end i dag.

Det skriver Computerworld, der citerer en rapport fra konsulenthuset McKinsey.

Undersøgelsen, der ligger til grund for analysen, er baseret på besvarelser fra 709 teknologi- og forretningsledere. De viser, skriver mediet, at mange stadig slås med de basale opgaver med sikre stabil it-drift.

"Resultatet er, at teknologilederne ofte ikke er de klare ejere af teknologirelaterede aktiviteter og kompetencer, og mange respondenter - særligt fra forretningssiden - ser deres it-organisationer som noget, der kan erstattes af tredjepartsleverandører," skriver McKinsey ifølge Computerworld.

Digital omstilling ses som en af de største megatrends for virksomheder - uanset hvad de reelt beskæftiger sig med. Det er blandt andet gennem disruption, altså konkurrence fra hidtil usete kanter, der vil erodere en virksomheds nuværende forretning.

Men også brug af robotter, big data med mere ses som faktorer, der vil ændre de danske virksomheder fremover.

Her vil de it-kyndige i og omkring virksomheden få en rolle at spille.

Tidligere minister: Nødvendigt med ny tankegang om offentligt it 

Det offentlige taler ikke sammen på nettet 

Mere fra ITWatch

Ny partner-chef hos Microsoft: Cloud skal sælges som hyldevare

Microsofts nye chef for partnerøkosystemet, Morten Kvist Thomsen, ser stærk vækst i cloud-baserede løsninger de kommende år - men mener, at mange flere med fordel kan vælge standardløsninger i stedet for at tænke i tilpasninger. Det kan speede omstillingsprocesser dramatisk op og sætte turbo på digitalisering.

IBMs nordiske chef stopper

Selskabet slår den nordiske forretning sammen med Benelux-regionen, og derfor stopper Henrik Tang Hedegaard som nordisk chef for IBM. Han fortsætter dog i en ny rolle.

Læs også

Relaterede

Seneste nyt

Se flere jobs