ITWatch

Tidligere minister: Nødvendigt med ny tankegang om offentligt it

Det offentlige bør rulle it-projekter ud løbende frem for på en gang som i dag, lyder det fra tidligere minister og nuværende leder i Center for Offentlig Innovation, Pia Gjellerup.

Karina Tengberg | Foto: Karina Tengberg

Det er en risikabel strategi at sætte store it-projekter i søen i et hug, frem for at realisere dem hen ad vejen.

Sådan lyder advarslen til det offentlige fra den tidligere S-minister og nuværende leder i Center for Offentlig Innovation, Pia Gjellerup til version2.

"Man har på det seneste haft et mod til at køre projekter ud i endog meget stor skala fra starten, fordi man har lykkedes tidligere med de store systemer. Men det forekommer mig, at der bliver slået nogle meget store brød op, som både involverer samkøring af mange systemer samkøring, og desuden skal kanaliseres ud til bemærkelsesværdigt mange brugere på én gang. Tilsammen betyder det, at ikke meget skal gå skævt i forberedelsen, før det går galt," siger hun.

I stedet for at slå store brød op ser hun gerne, at man i større omfang tester it-systemer eller digitaliseringstilbud på en mindre målgruppe. Det kan dog blive svært at realisere, fordi man i høj grad anser offentlige it-systemer som en ret frem for et tilbud til borgere og virksomheder, der skal komme alle til gode på samme tid, erkender hun.

It-ansatte vil give det offentlige sjuskebøder

Det offentlige taler ikke sammen på nettet 

Mere fra ITWatch

Cyberkriminelle søger i stigende grad mod Norden

En ny sikkerhedsrapport viser, at velhavende nordiske virksomheder i stigende grad er udsat for digital afpresning. På blot et år er antallet af angreb i Norden steget med hele 138 pct, mens EU som helhed har oplevet en stigning på 18 procent.

Sådan ser fremtidens jobtitler ud anno 2029

Hvordan ser arbejdsmarkedet ud i 2029? Det har det globale it-konsulenthus Cognizants fremtidsafdeling undersøgt. Resultatet er en række interessante jobtitler og et bud på fremtidens kompetencer.

Læs også

Relaterede

Seneste nyt

ITWatch job

Se flere jobs

Se flere jobs

Watch job

Se flere jobs

Se flere jobs