ITWatch

Erobring af det amerikanske marked skal 60-doble salget i nordjysk robotfirma

Et indtog på det amerikanske marked skal de næste tre år få væksten til at stige eksplosivt hos det nordjyske robotfirma Intelligent Marking.

Grundlæggerne af Intelligent Marking Andreas Ydesen og Anders Sørensen sammen med en af deres robotter. | Foto: /ritzau/Nicolai Tobias

Bevæbnet med en robot, der kan optegne linjer på boldbaner 10 gange hurtigere end menneskelig arbejdskraft, vil nordjyske Intelligent Marking erobre det amerikanske marked.

Det skriver Børsen.

"Markedet er så kæmpestort. I USA har vi flere end hundredtusinde potentielle kunder," siger Andreas Ydesen, der stiftede selskabet sammen med Anders Sørensen i 2015, som han i dag deler direktørposten med, til Børsen.

Intelligent Marking solgte sidste år for godt 3 mio. kr., men i 2017 lyder forventningerne på en ti-dobling. I 2019 er målet at sælge for 185 mio. kr. Det vil kræve afsætning af 1000 robotter.

En robot fra det nordjyske iværksætterselskab kan tegne en amerikansk fodboldbane op på 2,5 time. Til sammenligning tager det fem-syv mand 25 timer at gøre det tilsvarende arbejde manuelt.

Udover hardware-løsningen satser Intelligent Marking ligeledes på at sælge malingen, der puttes i robotten. I første omgang er blikket rettet mod markederne i Danmark, England og USA.

Fynsk robotfirma skifter ud på direktør- og formandsposten 

Efter rekord i 2016: Fynsk robotfirma forventer tredobling af omsætningen i år 

Mere fra ITWatch

Ny partner-chef hos Microsoft: Cloud skal sælges som hyldevare

Microsofts nye chef for partnerøkosystemet, Morten Kvist Thomsen, ser stærk vækst i cloud-baserede løsninger de kommende år - men mener, at mange flere med fordel kan vælge standardløsninger i stedet for at tænke i tilpasninger. Det kan speede omstillingsprocesser dramatisk op og sætte turbo på digitalisering.

IBMs nordiske chef stopper

Selskabet slår den nordiske forretning sammen med Benelux-regionen, og derfor stopper Henrik Tang Hedegaard som nordisk chef for IBM. Han fortsætter dog i en ny rolle.

Læs også

Relaterede

Seneste nyt

Se flere jobs