ITWatch

Erobring af det amerikanske marked skal 60-doble salget i nordjysk robotfirma

Et indtog på det amerikanske marked skal de næste tre år få væksten til at stige eksplosivt hos det nordjyske robotfirma Intelligent Marking.

/ritzau/Nicolai Tobias
Grundlæggerne af Intelligent Marking Andreas Ydesen og Anders Sørensen sammen med en af deres robotter. Foto: /ritzau/Nicolai Tobias

Bevæbnet med en robot, der kan optegne linjer på boldbaner 10 gange hurtigere end menneskelig arbejdskraft, vil nordjyske Intelligent Marking erobre det amerikanske marked.

Det skriver Børsen.

"Markedet er så kæmpestort. I USA har vi flere end hundredtusinde potentielle kunder," siger Andreas Ydesen, der stiftede selskabet sammen med Anders Sørensen i 2015, som han i dag deler direktørposten med, til Børsen.

Intelligent Marking solgte sidste år for godt 3 mio. kr., men i 2017 lyder forventningerne på en ti-dobling. I 2019 er målet at sælge for 185 mio. kr. Det vil kræve afsætning af 1000 robotter.

En robot fra det nordjyske iværksætterselskab kan tegne en amerikansk fodboldbane op på 2,5 time. Til sammenligning tager det fem-syv mand 25 timer at gøre det tilsvarende arbejde manuelt.

Udover hardware-løsningen satser Intelligent Marking ligeledes på at sælge malingen, der puttes i robotten. I første omgang er blikket rettet mod markederne i Danmark, England og USA.

Fynsk robotfirma skifter ud på direktør- og formandsposten

Efter rekord i 2016: Fynsk robotfirma forventer tredobling af omsætningen i år

Relaterede

ITWatch trial banner 14 dage.jpg

Seneste nyt

Se alle ledige stillinger