Efter rekord i 2016: Fynsk robotfirma forventer tredobling af omsætningen i år

Fynske Mobile Industrial Robots regner med at fortsætte væksteventyret med en tredoblingen af omsætningen i 2017. Det sker efter et rekordår i 2016.
Robotvirksomheden MIR tror på fortsat vækst i 2017. | Foto: PR/MIR
Robotvirksomheden MIR tror på fortsat vækst i 2017. | Foto: PR/MIR

Der er lagt op til et endnu et kapital i fortællingen om roboteventyret på Fyn. Selskabet Mobile Industrial Robots (MIR) forventer at tredoble sidste års omsætning på 26 mio. kr. i 2017.

Det skriver Børsen.

"Vi skulle gerne nå et salg på 500 robotter i år og omsætte for 75 mio. kr. Vi har skruet lidt op for forventningerne i forhold til tidligere, og vi ligger på budget efter de første fire måneder," siger Thomas Visti, adm. direktør i MIR, til Børsen.

Resultatet på 26 mio. kr. i 2016 var vel at mærke en femdobling i sammenlignet med året forinden, og de solide vækstrater tiltrækker ifølge direktøren opmærksomhed fra både danske og udenlandske investorer. Efter underskud i 2015 og 2016 forventer MIR, der sælger selvkørende robotter, sorte tal på bundlinjen i 2017.

Selskabet blev stiftet af Niels Jul Jacobsen i 2013. Han ejer knap 30 pct. – samme ejerandel har investoren Søren Michael Juul Jørgensen og Thomas Visti. Derudover er grundlæggeren af en anden fynsk robotsucces, Universal Robots, Esben Østergaard og it-investoren Torben Frigaard Rasmussen en del af ejerkredsen.

Fujitsu vil lave robotter i Danmark 

Hitachi Data Systems satser: Vi skal turde ødelægge vores gamle forretning 

Tilmeld dig vores nyhedsbrev

Vær på forkant med udviklingen. Få den nyeste viden fra branchen med vores nyhedsbrev.

!
Nyhedsbrevsvilkår

Forsiden lige nu

Læs også

Foto: Magnus Møller

Ib Kunøe forlader formandsposten i Atea