ITWatch

Dansk mixed reality-selskab er klar til børsnotering i Sverige

It-selskabet Realfiction er på vej på Nasdaq-børsen i Stockholm. Selskabets teknologi kan sammenkoble virtual reality med virkelige elementer.

Foto: PR/Realfiction

Danske Realfiction, der har udviklet en ny mixed reality-teknologi, er på vej på børsen, hvor selskabet forventer at rejse 15 mio. danske kr. Det skriver Børsen.

"Tegningsperioden slutter onsdag i denne uge, og når vi går på børsen, skyldes det, at vi skal ud at spise kirsebær med de rigtigt store," siger Søren Jonas Bruun, managing partner i Gemstone Capital, der ejer en tredjedel af selskabet.

Realfictions nye teknologi hedder Deepframe og kan mikse virtual reality-elementer med virkeligheden - vel at mærke uden brug af særlige briller. Selskabet, der har eksisteret siden 2008, har blandt andet allerede solgt 10.000 enheder, som kan lave 3D-præsentationer.

Udover Gemstone Capital sidder Realfictions medstiftere og en kreds af investorer på hver en tredjedel.

Mere fra ITWatch

Vestager forventer techlov træder i kraft inden for et år

Europa-Parlamentet arbejder på højtryk for at få stemt de to kommende techlovpakker igennem inden sommer, så de sidste skridt kan tages i efteråret. Allerede næste forår forventes store dele af de to lovpakker at træde i kraft, melder EU’s konkurrencekommissær Margrethe Vestager og EU-parlamentariker Christel Schaldemose.

Læs også

Relaterede

Seneste nyt

ITWatch job

Se flere jobs

Se flere jobs

Watch job

Se flere jobs

Se flere jobs