ITWatch

Ib Kunøe scorer halv mia. efter rekordregnskab

Fremgang i både Atea og Columbus sikrer rigmanden Ib Kunøe det bedste resultat i en årrække.

Ib Kunøe. | Foto: Polfoto/arkiv

Rigmanden Ib Kunøe kommer flyvende ud af 2016 med et overskud på næsten tre gange mere end året før. Sammenlagt henter han over en halv milliard kroner hjem i kassen i sit selskab Consolidated Holdings.

Et resultat på 576 mio. kr., der skal ses i sammenhæng med et overskud i 2015 på 176 mio. kr. Han skriver i regnskabet, at det er "meget tilfredsstillende."

Egenkapitalen i selskabet runder i regnskabet hele 3.3 mia. kr. mod 2.753 mio. kr. i 2015.

Fremgangen skyldes i stor stil kursudviklingen i Atea og Columbus, der begge er børsnoterede og begge selskaber har Ib Kunøe som storaktionær.

Man skal helt tilbage til 2009 for at finde et tilsvarende regnskab i Kunøes selskab, nemlig med et overskud på 876 mio. kr.

Ib Kunøe skriver i en mail til ITWatch, at den gode udvikling er fortsat efter bøgerne er lukket og at der efter regnskabets afslutning er en positiv udvikling, svarende til et overskud på 835 mio. Igen påvirket af de to selskabers kursudvikling.

"Med et resultat på 835 mio. de første 4,5 måned er det bare at holde næsen i sporet og arbejde med de virksomheder, vi har. Virksomhedskøb skal primært ske i de etablerede virksomheder," skriver Ib Kunøe videre.

Atea kostede dyrt

I forrige års regnskab kostede især Atea dyrt for Ib Kunøe, hvor han måtte notere en tilbagegang på grund af fald i børs- og valutakursen på koncernens beholdning af aktier i Atea. Dengang kostede de to forhold op mod 160,0 mio. kr. Omvendt trak Columbus dengang også op.

Resultatet er det bedste i en årrække. Således har Consolidated Holdings seneste højdespringer været i 2014 med et overskud på godt 400 mio. kr.

Ib Kunøe kom for alvor på banen i den digitale verden efter opbygningen og salget af teleselskabet Telmore tilbage i 2004. Siden har han været storinvestor og opkøber af en stribe selskaber og har blandt andet opbygget Atea gennem sammenlægninger af selskaber.

Consolidated Holding er Ib Kunøes samlede selskab for sine investeringer, der rummer en række it-selskaber, men også ejendomme, skibe og et selskab for palletering og pakkeri.

 

Mere fra ITWatch

Læs også

Relaterede

Seneste nyt

ITWatch job

Se flere jobs

Se flere jobs

Watch job

Se flere jobs

Se flere jobs