Kommunernes it-fællesskab ophæver delaftale med KMD

Kombit har mistet tålmodigheden med KMD og opsagt kontrakt om levering af administrationsmodul. Forklaringen er en langvarig forsinkelse og manglende tro på KMD's evne til at levere.
KMD med topchef Eva Berneke i spidsen mister en delkontrakt med KL. | Foto: Stine Bidstrup/POLFOTO
KMD med topchef Eva Berneke i spidsen mister en delkontrakt med KL. | Foto: Stine Bidstrup/POLFOTO
RITZAU

Kommunernes it-fællesskab Kombit har ophævet en del af kontrakten med it-virksomheden KMD. Ophævelsen skyldes en langvarig forsinkelse af leveringen og en manglende tro på, at KMD kan løse problemet. Det skriver Kommunernes Landsforening (KL) i en pressemeddelelse.

KL-formand Martin Damm, er tilfreds med beslutningen.

"Det er en helt rigtig beslutning af Kombit at trække en streg i sandet nu. Vi kan ikke blive ved med at se til, mens KMD's levering af støttesystemerne bliver mere og mere forsinket," udtaler han i pressemeddelelsen.

"Nu er den del af kontrakten ophævet, og så er Kombit i fuld gang med at finde en kompetent leverandør, som har en reel interesse i at levere. Så må vi håbe, at KMD leverer på de resterende dele af leverancen," tilføjer KL-formanden.

Ophævelsen gælder den del af kontrakten, der vedrører det såkaldte administrationsmodul. Ophævelsen skyldes, at KMD efter gentagne forsøg ikke har været i stand til at levere efter deres egne planer, og kommunerne og Kombit har mistet troen på, at KMD kan løse problemerne.

Kombit er i dialog med KMD om økonomisk dispensation til kommunerne for den samlede forsinkelse af støttesystemerne, som på nuværende tidspunkt er forsinket over 15 måneder.

Når den dialog er afsluttet, vil Kombit og kommunerne tage stilling til, om flere deleaftaler eller eventuelt hele kontrakten med KMD skal ophæves.

/ritzau/

Tilmeld dig vores nyhedsbrev

Vær på forkant med udviklingen. Få den nyeste viden fra branchen med vores nyhedsbrev.

!
Nyhedsbrevsvilkår

Forsiden lige nu

Læs også

HP efter stor rokade: Vi står et godt sted

For abonnenter