ITWatch

Investor kritisk overfor ufrugtbar jagt på kapital i internetselskab

Danske Bluetown, der vil sprede internettet til fjerne egne af verden, har forgæves jagtet frisk kapital igennem en længere periode. De manglende resultater møder kritik fra investoren Lars Kolind.

Peter Ib, adm. direktør i Bluetown. | Foto: Ritzau Scanpix/Ólafur Steinar Gestsson

Ambitionen om at sætte wifi-master op og brede internettet ud til fjerne egne af verden koster mange penge for danske Bluetown. Derfor har selskabet behov for yderligere finansiering.

Det skriver Børsen.

Den har selskabet jagtet i over et år, men hidtil uden succes, og det får en af investorerne, Lars Kolind, til at kritisere udviklingen.

"Bluetown har koncentreret sig om at fortælle, hvor god idé det er. Men investorerne tænker også på, om det kan blive lønsomt, og det er forklaringen på, at Bluetown har kludret en del rundt. Selskabet har haft svært ved at finde sine egne ben," siger Lars Kolind til Børsen.

Stifter og adm. direktør Peter Ib er uenig i kritikken fra storinvestoren og oplyser til Børsen, at selskabet, der de seneste fire år har tabt 167 mio. kr., i øjeblikket forhandler med flere investorer. Sidste år skød en kreds af private investorer 56 mio. kr. i Bluetown, og efterfølgende blev det beløb fulgt op af yderligere en investering på 30 mio. kr.

Microsoft og dansk selskab i nyt samarbejde 

Wifi-master i den tredje verden udløser millionunderskud til dansk it-selskab 

Mere fra ITWatch

Ny direktør vil ikke have ret bare fordi hun er chef: "Det bedste argument bør vinde"

Efter små tre år i Microsoft Danmark vinker Anne Marie Kindberg farvel for i stedet at blive kommerciel direktør hos fintech-virksomheden Lunar fra 1. februar. De første dage skal hun formentlig lytte lidt mere, end hun skal tale, og så ser hun frem til at blive en del af en virksomhed, der ifølge hende kommer til at revolutionere bankbranchen, som vi kender den.

Læs også

Relaterede

Seneste nyt

Se flere jobs