ITWatch

Skype-stifter: Pensionskasserne investerer for lidt i venture og vækstvirksomheder

Pensionskasserne bør kigge mod venturefonde og potentielle vækstvirksomheder i fremtidige investeringer. Ellers risikerer man, at den næste store danske vækstsucces flytter udenlands i jagten på risikovillig kapital, lyder advarslen fra Skype-stifter.

Skype/Polfoto
Foto: Skype/Polfoto

De danske pensionskassers pengetanke bugner med en samlet formue på 4000 mia. kr. som aldrig før, men kun en brøkdel af pengene ender i hænderne på venturefonde og danske vækstvirksomheder med vokseværk. De begrænsede investeringer i potentielle vækstvirksomheder risikerer at bremse væksten og sende selskaberne til udlandet i jagten på kapital.

Det skriver Børsen.

"Mange virksomheder er flyttet til udlandet for at hente kapital, og dermed er værdiskabelsen i Danmark forsvundet. Jo mere, vi kan få danske pensionskasser og institutionelle investorer til at investere i venturefonde og it-virksomheder, jo mere vil vi se, at det gavner dansk økonomi," siger Niklas Zennström, stifter af Skype, til Børsen.

Fra pensionsselskaberne lyder det, at man med pensionskassernes store formuer in mente ikke kan forsvare at bruge tiden på investeringer i vækstvirksomheder på eksempelvis 20 mio. kr., men at det giver mere mening for pensionskasserne at gå gennem eksempelvis kapitalfonde.

PFA, Danmarks største kommercielle pensionsselskab har ud af en samlet formue på 600 mia. kr. investeret 775 mio. kr. i venturefonde, mens listens nummer to, Danica, har 1 mia. kr. ud af 427 mia. kr. investeret i venturefonde

Skype-milliardærs venturefond sender millionrygstød mod Danmark

Københavns start-up-miljø er blevet voksent – men har svært ved det afgørende ryk

Finsk mad-app vil kapre københavnske kunder

Microsoft lukker Skype-kontor i Sverige

Forsiden lige nu

Atos' danske landechef er stoppet på posten

Peter Vermehren-Poulsen har efter fire år sagt farvel til stillingen som dansk landechef i Atos for at gå til et nyt job i it-branchen. "Det har været en god tid," siger han til ITWatch. Afløser er fundet internt.

Kina buldrer frem med nye teknologier

Udviklingen inden for kunstig intelligens går så stærkt i Kina, at tænketanken Akademiet for de Tekniske Videnskaber frygter, at Danmark og andre vestlige lande bliver løbet over ende.

Forbedring af kritiseret it-platform får blandet modtagelse

Den dyre og forsinkede it-platform Minretssag.dk har siden udrulningen haft massive problemer. Trods en hastighedsforbedring i sidste måned, fungerer systemet ifølge flere brugere stadig ikke tilfredsstillende. Nu er analyse af problemerne også forsinket.

Relaterede

ITWatch trial banner 14 dage.jpg

Seneste nyt

Se alle ledige stillinger