ITWatch

Microsoft lukker Skype-kontor i Sverige

Samtlige medarbejdere har fået opsigelsesvarsel på Skypes kontor i Sverige. Ejeren Microsoft vil samle selskabet på færre geografiske placeringer.

Svenske Niklas Zennström grundlagde Skype sammen med dasnke Janus Friis i 2003. | Foto: Skype/Polfoto

Microsoft har besluttet at lukke og slukke for Skypes kontor i Sverige. Det skriver det svenske medie Dagens Industri.

Som en konsekvens har 120 medarbejdere på kontoret i den svenske hovedstad Stockholm i dag modtaget et varsel om deres opsigelse.

Beslutningen sker som led i et ønske om at samle Skypes udviklingsaktiviteter på færre geografiske steder og derigennem styrke innovationsarbejdet. Sidste år omsatte Skype i Sverige for 265 mio. svenske kr. (207 mio. kr.), og kom ud med et driftsresultat på 31 mio. svenske kr.

Selskabet blev købt af Microsoft i 2011 for 8,5 mia. dollar. Skype har svenske – såvel som danske – rødder. Internettjenesten blev grundlagt af svenskeren Niklas Zennström og danske Janus Friis i 2003.

Amazon: Københavnske startups viser vejen for det globale marked 

Prosa: Vores medlemmer er vant til at gøre sig overflødige 

Mere fra ITWatch

Klumme: ESG gør en forskel men det skal dokumenteres

Efter en lang rejse er ESG trådt ind på direktionsgangen som en væsentlig del af hele forretningsstrategien og ikke mindst IT-strategien. Det er nødvendigt, for ESG kan virkelig gøre en forskel for forretningen og for miljøet, og IT er nøglen, skriver Kenneth Hallingskov fra WaveAccess i denne klumme.

Læs også

Relaterede

Seneste nyt

ITWatch job

Se flere jobs

Se flere jobs

Watch job

Se flere jobs

Se flere jobs