ITWatch

Microsoft lukker Skype-kontor i Sverige

Samtlige medarbejdere har fået opsigelsesvarsel på Skypes kontor i Sverige. Ejeren Microsoft vil samle selskabet på færre geografiske placeringer.

Svenske Niklas Zennström grundlagde Skype sammen med dasnke Janus Friis i 2003. | Foto: Skype/Polfoto

Microsoft har besluttet at lukke og slukke for Skypes kontor i Sverige. Det skriver det svenske medie Dagens Industri.

Som en konsekvens har 120 medarbejdere på kontoret i den svenske hovedstad Stockholm i dag modtaget et varsel om deres opsigelse.

Beslutningen sker som led i et ønske om at samle Skypes udviklingsaktiviteter på færre geografiske steder og derigennem styrke innovationsarbejdet. Sidste år omsatte Skype i Sverige for 265 mio. svenske kr. (207 mio. kr.), og kom ud med et driftsresultat på 31 mio. svenske kr.

Selskabet blev købt af Microsoft i 2011 for 8,5 mia. dollar. Skype har svenske – såvel som danske – rødder. Internettjenesten blev grundlagt af svenskeren Niklas Zennström og danske Janus Friis i 2003.

Amazon: Københavnske startups viser vejen for det globale marked 

Prosa: Vores medlemmer er vant til at gøre sig overflødige 

Mere fra ITWatch

Ny direktør vil ikke have ret bare fordi hun er chef: "Det bedste argument bør vinde"

Efter små tre år i Microsoft Danmark vinker Anne Marie Kindberg farvel for i stedet at blive kommerciel direktør hos fintech-virksomheden Lunar fra 1. februar. De første dage skal hun formentlig lytte lidt mere, end hun skal tale, og så ser hun frem til at blive en del af en virksomhed, der ifølge hende kommer til at revolutionere bankbranchen, som vi kender den.

Læs også

Relaterede

Seneste nyt

Se flere jobs