ITWatch

Skype-milliardærs venturefond sender millionrygstød mod Danmark

Venturefonden Byfounders har fået endnu et prominent navn med i investorkredsen. Denne gang er der tale om en af stifterne bag it-succesen Skype, som sender investering afsted mod den danske pengetank.

Skype/Polfoto
Foto: Skype/Polfoto

En af de mest succesfulde iværksættere i Norden har nu sat øjnene mod den danske iværksætterscene. Det drejer sig om den svenske medstifter af Skype, Niklas Zennström, som gennem sin egen venturefond Atomico, kaster et ikke offentliggjort millionbeløb afsted mod den danske venturefond Byfounders.

Det skriver Børsen.

Byfounders, der har de to danske iværksættere Eric Lagier og Tommy Andersen i spidsen, får rosende ord med fra Zennström, som har tjent milliarder af kroner på salget af Skype, der angiveligt skulle have indbragt ham selv og medstifteren Janus Friis op mod en mia. dollar hver.

"En af de vigtigste ingredienser i et velfungerende økosystem er, at du har investorer, som selv har en iværksætter-baggrund frem for at komme fra den finansielle verden. Min mission er at udbyggede tech-miljøet i Europa - det er derfor, jeg står op om morgenen. Byfounders består af tidligere i iværksættere, og derfor er det naturligt for mig at støtte dem," siger Niklas Zennström til Børsen.

Han opfordrer samtidig danske iværksættere til at satse på en fremtid i Danmark frem for at flytte til eksempelvis Silicon Valley, idet der i dag er risikovillig kapital at hente, hvilket tidligere har været et problem – eksempelvis rejste danske it-succeser som netop Skype, Zendesk, Unity og Tradeshift til udlandet i jagten på kapital.

Københavns start-up-miljø er blevet voksent – men har svært ved det afgørende ryk

Microsoft lukker Skype-kontor i Sverige

Skypestifter har meget store forventninger til norske Disruptive Technologies

Relaterede

ITWatch trial banner 14 dage.jpg

Seneste nyt

Se alle ledige stillinger