ITWatch

Sønderjysk investeringsfond i knæ efter milliontab og retsopgør med it-investering

En investeringsfond stiftet af sønderjyske erhvervsfolk og med SE i investorkredsen kæmper med efterspillet af millionunderskud og retsligt opgør med en af fondens it-investeringer.

Foto: Colourbox

Investeringsselskabet Mayday Invest, som har flere it-selskaber i porteføljen og SE i investorkredsen, nærmer sig efter et underskud på 13 mio. kr. bunden, og egenkapitalen er nu reduceret til fire mio. kr. Et retsligt opgør, i form af en voldgiftssag, med en tidligere investering kostede for nyligt selskabet ejerandelen i en af de få tilbageværende investeringer.

Det skriver Børsen.

Fra medstifter og bestyrelsesformand Steen Folmer Pedersen, som i sin tid var direktør i Dangaard Telecom, lyder det, at der er investeringer, der ikke er lykkedes, og at tiltroen så småt er væk. Selskabet er nu ved at overveje mulighederne, lyder det til Børsen.

Mayday Invest måtte for nylig afgive selskabets ejerandel i it-selskabet Navtoolbox, da investeringsfonden tabte en voldgiftssag anlagt af Navtoolboxs stifter, Jesper Kenborg, efter parterne var blevet uenige og Mayday Invest, ifølge Jesper Kenborg, flere gange skulle have truet med at begære selskabet konkurs.

"Det var ligesom at bo sammen med en, der gerne vil sætte ild til ens eget hus. Jeg har været truet på mit eksistensgrundlag, fordi min virksomhed var truet af konkurs, og det betød, at mit hus og min familie også var truet," siger Jesper Kenborg til Børsen.

Mayday Invest afviser kritikken fra Jesper Kenborg og ærger sig over de økonmiske konsekvenser af voldgiftssagen.

"Jamen, altså, jeg tror slet ikke, at jeg skal udtale mig. For at sige det på godt dansk, så kunne vi være hundrede gange mere grove, for det er noget af det mest uprofessionelle, vi har været med til, men det vil jeg undlade at kommentere på. Sådan er det," siger Steen Folmer Pedersen.

TDC-aktionærer bliver tvangsindløst af nye ejere

Regeringsudspil møder kritik

Danske Silicon Valley-iværksættere henter millionrygstød

Derfor siger Tommy Ahlers ja til ministerpost

Relaterede

ITWatch trial banner 14 dage.jpg

Seneste nyt

Se alle ledige stillinger