ITWatch

Danske Silicon Valley-iværksættere henter millionrygstød

Et dansk it-sikkerhedsstartup placeret i San Franciscos Silicon Valley har sikret sig et større tocifret millionbeløb i frisk, risikovillig kapital. De nye investorer sammenligner selskabets potentiale med danske milliardsucceser som Zendesk og Unity.

Foto: Colourbox

Den danske it-sikkerhedsvirksomhed Cobalt har med en ny millioninvestering på fem mio. dollar (31 mio. kr.) fra blandt andet venturefonden Byfounders sikret et solidt grundlag for virksomhedens fremtidige vækst. Iværksættervirksomheden er på fem år vokset til 30 medarbejdere og venter at runde 40 inden årets udgang.

Det skriver Børsen.

Cobalt har udviklet en platform baseret på crowdsourcing af it-sikkerhedsarbejde. Forretningsmodellen er forholdsvis simpel, idet Cobalt formidler kontakten mellem virksomheder med et behov for at tjekke og teste deres it-sikkerhedsvirksomheder og godsindede hackere, der, mod betaling, forsøger at omgå eller bryde igennem virksomhedernes sikkerhedsforanstaltninger. Alt sammen med målet om et finde eventuelle fejl eller mangler.

"Det er ret alvorligt, og det er jo nærmest ugentligt, at man læser om en ny virksomheder, der er blevet angrebet af hackere. Overordnet set er der noget helt galt, og vores mål er at blive verdens største spiller inden for sikkerhedstest af it-systemer," lyder det fra Jacob Hansen, medstifter og adm. direktør i Cobalt.

Hos Byfounders sammenligner partner og adm. direktør selskabets vækst og potentiale med andre danske eksportsucceser som Zendesk og Unity, som på lige fod med Cobalt flyttede til San Francisco. Cobalt har på nuværende tidspunkt omkring 150 virksomheder i Europa og USA på kundelisten, som hvert år betaler iværksættervirksomheden 100.000 kr. for at benytte platformen.

Seed Capital flytter ind på Matrikel1 

Happy Helper kommer lige akkurat i mål med aktieudbud 

Danskere vil investere 400 mio. i startups 

Martin Thorborg ser tegn på it-boble 

Mere fra ITWatch

Ciscos danske topchef stopper

Efter 17 år i koncernen forlader Cisco Danmarks adm. direktør nu posten. Vil søge nye muligheder uden for virksomheden, lyder det.

Læs også

Relaterede

Seneste nyt

ITWatch job

Se flere jobs

Se flere jobs

Watch job

Se flere jobs

Se flere jobs