ITWatch

TDC-aktionærer bliver tvangsindløst af nye ejere

De tre pensionskasser samt en australsk kapitalfond, som er de nye hovedejere af TDC, har mandag startet tvangsindløsningen af de tilbageværende aktionærer i teleselskabet.

Foto: Ritzau Scanpix/Torkil Adsersen

Den nye hovedejer af TDC, DK Telekommunikation ApS, har mandag igangsat tvangsindløsningen af de øvrige tilbageværende aktionærer i den danske telegigant.

Det fremgår af en fondsbørsmeddelelse fra TDC mandag aften efter børslukketid.

DK Telekommunikation ApS, der ejes af tre danske pensionskasser og australske MacQuarie, oplyste i sidste uge, at man nu ejer mere end 90 pct. af aktierne i TDC, og at man på den baggrund ville tvangsindløse de resterende aktionærer.

"På den baggrund har DK Telekommunikation besluttet at udnytte sin ret til at gennemføre en tvangsindløsning af aktierne ejet af TDC's tilbageværende minoritetsaktionærer i henhold til §§ 70-72 i selskabsloven. Følgelig anmodes alle tilbageværende minoritetsaktionærer herved formelt om at overdrage deres aktier i TDC til DK Telekommunikation inden for en fireugers periode, der udløber den 5. juni 2018 kl. 23.59," hedder det.

Tvangsindløsningen af de resterende aktier vil selvsagt ske til samme kurs, som de aktionærer, der accepterede det frivillige købstibud, har fået. Dermed vil tvangsindløsningen ske til 50,25 kr. per aktie.

I det omfang der måtte være aktier, som ikke er overdraget DK Telekommunikation ApS inden udløb af fristen Grundlovsdag, vil der ske en deponering af tvangsindløsningssummen,og DK Telekommunikation ApS vil blive registreret som ejer, oplyses det.

Bag DK Telekommunikation ApS står de tre danske pensionskasser PFA, PKA og ATP samt den australske kapitalfond MacQuarie. Konsortiet meldte i sidste uge ud, at man ejer 732.099.743 aktier i TDC, hvilket svarer til 90,16 pct. af aktiekapitalen. Konsortiet bød tidligere i år 50,25 kr. per aktie i TDC, hvilke svarer til en værdi på 40,5 mia. kr. for hele selskabet.

TDC-toppen sælger aktier for tocifret millionbeløb

Pensionsfonde og kapitalfond overtager endeligt TDC

Mere fra ITWatch

Devoteam-boss udvider sin direktørpost

Devoteams Søren Nielsen overtager posten som øverste chef for selskabets management-forretning efter den nuværende partner stopper. Dermed får han et endnu større ansvarsområde under sig.

Læs også

Relaterede

Seneste nyt

Se flere jobs