Kendis-kapitalfond køber op i dansk softwareselskab

Kapitalfonden Vækstpartner Kapital har foretaget fondens blot fjerde investering i dansk softwarevirksomhed, som nu skal geares til udlandseventyr.
Foto: /Ritzau/Mikkel Tariq Khan
Foto: /Ritzau/Mikkel Tariq Khan

Den danske "kendis"-kapitalfond Vækstpartner Kapital køber 44 pct. af den danske softwareudvikler CIM Industrial System, som blandt andet laver software til automatisering af produkttest og kvalitetssikring.

Det skriver Børsen.

Investorkredsen bag Vækstpartner Kapital tæller blandt andet tre Novo Nordisk-direktører, den tidligere direktør i Universal Robots Enrico Krog Iversen, Lego-arvingerne Anders og Casper Kirk Johansen samt 25 andre investorer. Fonden er i alt på 100 mio. kr. og sigter mod virksomheder med vækstpotentiale, hvor omsætningen ligger mellem 10-75 mio. kr.

CIM Industrial System har blandt andet virksomheder som Vestas, Danfoss og Novo Nordisk på kundelisten, men udviklingen har i de senere år været flad. Det oplyses ikke, hvor meget fonden har betalt for 44 pct., men pengene skal ifølge Vækstpartner Kapital kanaliseres ind i udenlandsk vækst.

"CIM har fået en omsætning på over 20 mio. kr., men er ikke hidtil lykkedes med for alvor at vokse. Det tror vi på, vi kan hjælpe med at accelerere," lyder det fra Jon Risvig, partner i Vækstpartner Kapital.

Millionindsprøjtning sender it-selskab på jagt efter kunder i udlandet 

Deadline nærmer sig for børsklar rengøringsplatform 

Del artikel

Tilmeld dig vores nyhedsbrev

Vær på forkant med udviklingen. Få den nyeste viden fra branchen med vores nyhedsbrev.

Nyhedsbrevsvilkår

Forsiden lige nu


Læs også