ITWatch

Apples telefoner er lavet af kinesiske børn

En af apples underleverandører anklages nu for at benytte sig af børnearbejde i forbindelse med produktionen af det amerikanske selskabs mobiltelefoner.

Apples Iphone X skulle efter sigende være blevet produceret af børn under ulovlige forhold. | Foto: /ritzau/AP/Marcio Jose Sanchez

Foxconn, der producerer dele til Apples iPhones, benytter sig af børnearbejde i Kina. Fabrikken i Zhengzhou har været bagud med produktionen af den nye iPhone X og har derfor tvunget unge teenagere til at arbejde overtid.

Det skriver Financial Times.

"Vores skole tvinger os til at arbejde her (Foxconn red.). Arbejdet har intet at gøre med vores skolegang," siger en anonym kinesisk pige til Financial Times.

Hun har produceret op mod 1.200 kameraer om dagen til den nye iPhone X.

Ifølge Foxconn er der tale om et praktikprogram for teenagere, der er "blevet iværksat i samarbejde med den lokale regering og flere skoler i Kina."

De unge arbejder i gennemsnittet 11 timer om dagen, hvilket er mere, end hvad Kinas lovgivning tillader.

Den nye iPhone X skulle have været lanceret i september, men Apple har oplevet problemer med produktionen. Derfor er salgsdatoen blevet udskudt til november. Problemerne satte sit præg på Foxconns seneste kvartalsregnskab, der berettede om et fald i indtjeningen på 39 pct.

Ifølge en anonym Foxconn-medarbejder er perioden august til december selskabets højsæson. I denne periode har Foxconn op mod 300.000 ansatte på fabrikken i Zhengzhou.

Berømt og berygtet investor har droppet Apple 

Forbrugerrådet anmelder Apple Pay til Konkurrencestyrelsen 

It-selskaber i skudlinjen for arbejdsforhold hos underleverandører 

Trump-regering bremser storfusion mellem telegigant og CNN-ejer 

Mere fra ITWatch

Læs også

Relaterede

Seneste nyt

ITWatch job

Se flere jobs

Se flere jobs

Watch job

Se flere jobs

Se flere jobs