Debat: Realisér iværksætterforslag mens det er muligt

Der er akut behov for at løse de grundlæggende udfordringer for iværksættere. Derfor bør iværksætterdanmark arbejde sammen om at fastholde emnet på den politiske dagsorden, mener medlem af iværksætterpanelet Tine Thygesen. 
Tine Thygesen er adm. direktør i Founders House og medlem af regeringens iværksætterpanel. | Foto: Ricky Molloy
Tine Thygesen er adm. direktør i Founders House og medlem af regeringens iværksætterpanel. | Foto: Ricky Molloy

Smed mens jernet er varmt. Det er budskabet fra Tine Thygesen, medlem af regeringens iværksætterpanel og adm. direktør for kontorfællesskabet for startups Founders House, i et debatindlæg på Finans.

Derfor er der behov for, at landets iværksættere støtter op om behovet for ændringer som regeringen og seneste iværksætterpanelet har sat på dagsordenen med 20 konkrete forslag.

"Iværksætterpanelet kunne have fundet på tusind forslag. Og vi kunnet have kommet ud med større, vildere ideer. Vi har valgt at fokusere på grundlæggende, lovgivningsmæssige udfordringer først, fordi der er akut behov for at få ændringer stemt igennem," skriver Tine Thygesen på Finans.

Hun peger på, at det handler om at holde politikerne til ilden i de kommende måneder, hvis andre emner ikke skal sætte sig på dagsorden og skubbe iværksætterinitiativerne ud på sidelinjen.

Det vil kræve en fælles indsats fra iværksætterdanmark, der støtter op om forslagene, der er bordet, mener hun.

"Det sker kun, hvis partierne uden for regeringen kan se, at der er så stor opbakning blandt befolkningen. Regeringen er i mindretal, så de har behov for stemmer udefra, ellers kommer vi tomhændede hjem. Det kræver, at vi iværksættere holdet emnet i live under de næste måneders forhandlinger, så det aldrig forsvinder fra de sociale medier og dermed de offentlige debatter," skriver Tine Thygesen.

Lunken effekt af investorfradrag i Sverige 

Tommy Ahlers skal overbevise politikerne om medarbejderaktier 

Iværksætterpanel vil have lettere udbudsbetingelser for små virksomheder 

Del artikel

Tilmeld dig vores nyhedsbrev

Vær på forkant med udviklingen. Få den nyeste viden fra branchen med vores nyhedsbrev.

!
Nyhedsbrevsvilkår

Forsiden lige nu

Læs også