ITWatch

Tommy Ahlers skal overbevise politikerne om medarbejderaktier

Ud af de i alt 20 anbefalinger, som Iværksætterpanelet har forelagt erhvervsminister Brian Mikkelsen (K), er det især punktet omkring medarbejderaktier, som formand Tommy Ahlers gerne ser gennemført. Han frygter, at partipolitik kan komme i vejen.

Tommy Ahlers, serieiværksøtter og formand for regeringens Iværksætterpanel. | Foto: /ritzau/Niels Hougaard/

Står det til Iværksætterpanelet og dets formand Tommy Ahlers, er der især en af de 13 anbefalinger og syv supplerende forslag, man mandag afleverede til erhvervsminister Brian Mikkelsen (K), som man gerne ser gennemført. Øverst på ønskelisten står nemlig anbefalingen omkring medarbejderaktier.

Det skriver Børsen.

Helt konkret foreslår panelet, at man fremover skal beskatte "medarbejderaktier i små selskaber som aktieindkomst og altid først ved realisering af gevinst." Derudover foreslår man, at "10 pct. begrænsningen", som bestemmer, hvor mange aktier en given medarbejder må modtage, helt fjernes for mindre virksomheder. Forslaget minder om et af delpunkterne i regeringens eget erhvervs- og iværksætterudspil, som blev præsenteret i slutningen af august.

For panelets formand Tommy Ahlers er den vigtigste opgave nu, at overbevise partierne uden for regeringen om, at medarbejderaktierne kan være med til at skabe vækst i landets mindre virksomheder.

"Der kan vi godt være bange for, at de øvrige partier, som regeringen skal forhandle med, ikke helt forstår det, så der prøver vi at gå ud og snakke med S og DF og sige: Det her er vigtigt for os, og det koster ikke særlig meget," siger Tommy Ahlers til Børsen.

Mere fra ITWatch

Ciscos danske topchef stopper

Efter 17 år i koncernen forlader Cisco Danmarks adm. direktør nu posten. Vil søge nye muligheder uden for virksomheden, lyder det.

Læs også

Relaterede

Seneste nyt

ITWatch job

Se flere jobs

Se flere jobs

Watch job

Se flere jobs

Se flere jobs