ITWatch

Tommy Ahlers: Regeringen skal være mere ambitiøs med iværksættertiltag

Formanden for regeringens iværksætterpanel, Tommy Ahlers, roser den vækst- og erhvervspakke, som regeringen har fremlagt. Men der skal mere til endnu, hvis den danske iværksætterscene for alvor skal se resultater, lyder det.

Tommy Ahlers, formand for regeringens iværksætterpanel. | Foto: /ritzaU/Niels Hougaard

Der er umiddelbart ros til regeringens vækst- og erhvervspakke fra formand Tommy Ahlers og resten af det, af regeringen selv, nedsatte iværksætterpanel. Dog havde man i panelet gerne set, at ambitionerne havde været højere, og regeringen havde lyttet lidt mere.

Det skriver Finans.

Regeringen fremlagde i alt ni forslag til at styrke iværksætter- og aktiekulturen i landet, og Tommy Ahlers, som selv har stået bag iværksætterselskaber som ZYB og Podio, havde blandt andet gerne set, at man havde gjort mere ud af forslaget omkring det såkaldte investorfradrag, som skal sikre private et fremtidigt fradrag for at investere i iværksætterselskaber.

Det nuværende forslag ligger eksempelvis et godt stykke fra vilkårerne i Storbritannien eller Sverige, hvoraf sidstnævnte land ad flere omgange har trukket børsnoteringer af danske selskaber til sig. Tommy Ahlers er dog ikke i tvivl om, at det vil betyde flere danske iværksættere, hvis regeringen også lytter til panelet fremover og generelt kommer i mål med sine ambitioner.

"Der bliver sendt et signal om, at vi vil godt give et fradrag, når en almindelig dansker tager en chance på 100 eller 200.000 kr. og investerer i en tæt på – det man kalder friends, family and fools , og så tror jeg faktisk, vi får nogle flere iværksættere. Ikke så mange flere, som vi gerne skulle - men flere," siger Tommy Ahlers til Finans.

Fradrag, fastholdelse og forenkling er blandt iværksætterpanelets anbefalinger 

Succesfulde it-iværksættere: Sådan er det at sælge til en stor organisation 

 

 

Mere fra ITWatch

Klumme: Den grønne it-bølge risikerer at kvæles af krisen

Regeringen har grønne ambitioner – også på det digitale område. Men vil historien gentage sig, og vil de grønne it-drømme drukne i et excel-arks kolonner, spørger Christian Hannibal, director for tech, media and finance i Rud Pedersen Public Affairs, i denne klumme.

Svensk Mobilepay-konkurrent lurer på nordisk sats

Direktøren for svenske Swish, der sidste år endte uden for fællesskabet mellem danske Mobilepay, norske Vipps og finske Pivo, antyder, at betalingstjenesten kan være på vej med en anden nordisk satsning.

Læs også

Relaterede

Seneste nyt

ITWatch job

Se flere jobs

Se flere jobs

Watch job

Se flere jobs

Se flere jobs