Iværksættere om Seed Capitals strategi: Åbenlyst misbrug af offentlige midler

Stifter af Unity David Helgason kalder Seed Capitals investeringsstrategi for misbrug af offentlige midler i et opslag på Facebook, hvor flere iværksættere tilslutter sig. Det skriver Børsen.
David Helgason. | Foto: PR/UNITY
David Helgason. | Foto: PR/UNITY

Unity-stifter David Helgason langer i den grad ud efter kapitalfonden Seed Capital i et opslag på Facebook, efter at det er kommet frem, at fonden har udnyttet statens penge til at score en ejerandel i startup-virksomheder. Han kalder det for åbenlys misbrug af offentlige midler i et opslag på Facebook, hvor flere iværksættere tilslutter sig ham. Det skriver Børsen.

"Da jeg flyttede tilbage til Danmark for et par år siden. blev jeg chokeret, da jeg hørte om det her åbenlyse misbrug af offentlige midler, som de fleste entreprenører og alle venturekapitalister kendte til," skriver David Helgason på sin Facebook-profil, skriver mediet.

Christian Lanng, der er stifter af virksomheden Tradeshift, og Søren Louis Petersen, medstifter af Libratone, revser også Seed Capital på det sociale medie, hvor også investor Morten Lund, der i sin tid investerede i Skype, er ude med riven. Han kalder Seed Capitals model "lidt for smart" i en opdatering, hvor han påpeger, at fonden misbruger systemet, der er til for at understøtte den danske startup-kultur.

Det er foregået ved, at staten gennem et samarbejde med virksomheden Pre-seed Innovation har investeret skattekroner i en nystartet virksomhed på statens vegne. Herefter har kapitalfonden for blot en tiendedel af statens investering kunnet sikre sig en option. Modellen sikrer, at kapitalfonden via sin option kan købe sig ind til den lave pris også to år senere, selvom markedsværdien højst sandsynligt vil være steget, hvis det går virksomheden går.

Går det omvendt virksomheden skidt, så kan Seed Capital blot undlade at bruge sin option, og så står staten med 90 pct. af tabet.

Seed Capital har det for let, når fonden investerer i startups

Del artikel

Tilmeld dig vores nyhedsbrev

Vær på forkant med udviklingen. Få den nyeste viden fra branchen med vores nyhedsbrev.

Nyhedsbrevsvilkår

Forsiden lige nu


Læs også