ITWatch

Skypestifter har meget store forventninger til norske Disruptive Technologies

Det norske startup-firma Disruptive Technologies er kommet godt fra start med støtte fra en lang række prominente investorer. Telia vil bruge firmaets sensorer til teleselskabets satsning inden for Internet of Things.

Foto: Skype/Polfoto

Når man får Skypestifter Niklas Zennströms opmærksomhed, ved man, at man som startup-firma er på rette vej. Også selvom Zennström endnu ikke har lagt penge i foretagendet.

Det har til gengæld en stor del af de norske teknologiinvestorer, der har store forventninger til de sensorer, som norske Disruptive Technologies har udviklet.

Det skriver den norske avis Dagens Næringsliv.

"Der vil være rigtig mange anvendelsesmuligheder, både i industrien og i smarte byer og smarte huse," siger Jon Christian Hillestad, der er teknologidirektør i Telia Norge til Dagens Næringsliv.

Telia er gået ind i et samarbejde med Disruptive Technologies og tænker at bruge de små sensorer, der er tynde som papir og ikke mere end et par millimeter brede, til sin satsning inden for Internet of Things (IoT). Teleselskabet vil kombinere de intelligente brikker med analyseværktøj og andre datakilder.

At sensorerne samtidig har et meget lavt strømforbrug, gør dem - og ikke mindst startup-firmaet - ekstra interessant. Så interessant, at Skypestifteren ligefrem mener, at Disruptive Technologies har potentiale til at blive "en af verdens næste store teknologiplatforme".

Telia: Danmark i front på Internet of Things 

Mere fra ITWatch

Tre talchefer forlader Lunar

Et par kreditchefer og en finansdirektør har valgt at sige op i fintech-banken, der på en anden front netop har sikret sig ny kapital.

Læs også

Relaterede

Seneste nyt

ITWatch job

Se flere jobs

Se flere jobs

Watch job

Se flere jobs

Se flere jobs