ITWatch

Tidligere Mærsk-folk indgår samarbejde med Intel

To forhenværende Mærsk-medarbejdere har med deres nye it-selskab Omnio indgået et partnerskab med Intel og stort energiselskab.

Foto: Colourbox

Iværksættervirksomheden Omnio er påbegyndt et nyt samarbejde med Intel og energiselskabet Schneider Electric, skriver Børsen i dagens avis.

Omnio udvikler IoT-løsninger indenfor industrien.

"Det er lidt som Google Translate for maskiner. Vi ved, hvordan maskinerne snakker, og vi ved, hvordan it-systemer snakker. Hvis it-systemet vil spørge maskinen om noget, for eksempel om teperatur i en kølecontainer, kan vores software oversætte maskinens svar til et it-system," siger Mikkel Sørensen, adm. direktør i Omnio, til avisen.

Mikkel Sørensen bærer foruden direktørposten også titel af medstifter. Den anden medstifter er Mikkel Thøgersen, og begge har en fortid i Mærsk Line.

Det fremgår videre, at Omnio samlet har rejst 8,9 mio. kr. i kapital. Pengene kommer her fra blandt andre venturefonden Byfounders, Preseed Ventures og Seed Capital. Pengene vil dække selskabets kapitalbehov til fjerde kvartal i 2019.

Efter millionsalg: Danske iværksættere i internationalt storsats

Vækstfonden spår potentiale for iværksættere i alternativ finansiering 

Mere fra ITWatch

Tre talchefer forlader Lunar

Et par kreditchefer og en finansdirektør har valgt at sige op i fintech-banken, der på en anden front netop har sikret sig ny kapital.

IBM om blockchain: Udviklingen fortsætter - også uden Tradelens

Da A.P. Møller-Mærsk forleden meddelte, at selskabet vil droppe sin blockchain-baserede Tradelens-platform, skabte det store overskrifter . Men blockchain-teknologi lever videre, og IBM forventer vækst de kommende år, forklarer IBM Danmarks CTO, der peger på tillid som en væsentlig faktor i netværk.

Læs også

Relaterede

Seneste nyt

ITWatch job

Se flere jobs

Se flere jobs

Watch job

Se flere jobs

Se flere jobs