ITWatch

Efter millionsalg: Danske iværksættere i internationalt storsats

Sælgerne af danske Surftown og Cohasio indgår en global aftale med Veritas gennem deres cloud-backupselskab. Målet er 70 mio. potentielle kunder. Nu står den på masseansættelser i København.

Stifterne af Keepit Frederik Schouboe (tv) og Morten Felsvang. | Foto: PR/Keepit

De blev rige på salget af Cohasio og Surftown, og nu prøver de igen. Stifterne bag cloud-backup selskabet Keepit indgår et samarbejde med det internationale sikkerhedsselskab Veritas, der potentielt giver dem adgang til 70 mio. kunder globalt.

Det sker gennem selskabet Keepit, der er den sidste del af Cohasio, de to stiftere har beholdt – resten er overtaget af kapitalfonden Waterland, der er i et storsats i Danmark indenfor cloud og hosting gennem blandt andet selskabet Sentia.

Bag selskabet står Surftown-stifterne Frederik Schouboe og Morten Felsvang, og de to håber med partnerskabsaftalen at få et internationalt gennembrud.

"Dette betyder, at vi går fra den danske andedam til den globale scene," siger Frederik Schouboe til ITWatch.

"Vi bliver et produkt på hylden sammen med alle andre hos Veritas og kommer ud til alle deres kunder."

Hvad betyder det, hvis eksempelvis 10 pct. af deres kunder køber jeres løsning?

"Så er vi på vej til at blive en unicorn (startup-selskabet værdisat til mere end en mia. dollar, red.). Så bliver vi store. Vi har en vækstplan, der siger, at vi vil ramme en trecifret millionomsætnig. Vi er allerede midt i en god vækstfase, hvor vi har hentet 900 pct. flere brugere de sidste to år, men det her betyder, at vi kommer ud på den helt store scene."

Høj værdisætning

Han siger, at værdisætningen af sådanne back-up cloudkunder vurderes til at være cirka fire dollar om måneden stykket. Det svarer til 48 dollar, eller godt 300 kroner årligt. Han siger videre, at skal kunden værdiansættes, så er værdien af kunden 10 gange mere, nemlig 3000 kroner stykket.

Samarbejdet betyder, at Veritas udvider sin portefølje af løsninger. Veritas tilbyder backup løsninger til skytjenester såsom Microsoft Office 365 og Google G-Suite.

Potentielt vil 70 mio. brugere over hele verden fremadrettet kunne bruge det danske makkerpars backup-løsning.

"Vi har lanceret en storstilet vækstplan for Keepit, hvor vi venter at ansætte 20 medarbejdere mere alene her i København de næste seks til 12 måneder," siger Frederik Schouboe.

Veritas er udskilt fra det gamle Symantec og har mere end 70 mio. brugere af deres ydelser på verdensplan.

Keepit ser, at de kan komme ind som et alternativ og ekstra løsning for backup sideløbende med de løsninger, Microsoft og de andre store udbydere tilbyder. Microsoft anbefaler ifølge Keepit selv, at man bruger tredjepart sideløbende som ekstra sikkerhed.

Keepit venter på længere sigt at flerdoble deres antal af ansatte i Danmark som følge af aftalen.

Byfounders får ny investor der stod bag salg til Facebook 

Skype-stifter: Pensionskasserne investerer for lidt i venture og vækstvirksomheder 

Mere fra ITWatch

Læs også

Relaterede

Seneste nyt

Se flere jobs