ITWatch

Nordea: Der venter en god dag for it-sektoren

It-sektoren tegner igen til at blive en af de store vindere i denne regnskabssæson.

Sent torsdag kom Googles ejer, Alphabet, med et regnskab, der var bedre end ventet. | Foto: /ritzau/AP/Marcio Jose Sanchez

Der venter en god fredag for de amerikanske it-aktier, efter at de store amerikanske it-giganter havde en super torsdag og satte analytikerne på plads med deres regnskaber. Igen i denne regnskabssæson er it-sektoren den store vinder. Overvægt sektoren, lyder rådet fra Nordea.

Giganterne Alphabet, Amazon, Microsoft, Twitter og Intel smadrede analytikernes forventninger med deres regnskaber, og it-sektoren tegner igen til at blive en af de store vindere i denne regnskabssæson. Indtjeningsvæksten er på hele 13,2 pct., hvilket svarer til, at de aflagte resultater er 5,6 pct.point bedre end ventet.

"Selv om sektoren er blevet dyrere i år, så er det ikke en udfordring, fordi den leverer så høj indtjeningsvækst. Vi er kun godt og vel en tredjedel gennem it-sektorens regnskaber, så meget tyder på, at der er flere positive overraskelser på vej til investorerne i den kommende tid."

"Og fremgang i investeringsaktiviteten globalt tyder på, at udviklingen vil fortsætte de kommende kvartaler," siger chefstrateg i Nordea Philip Jagd.

Han peger på, at sektoren ud over stærk indtjeningsvækst også vokser på toplinjen, hvor selskaberne indtil nu har leveret vækst i omsætningen der er 2,6 pct. bedre end ventet. Det er ifølge Philip Jagd usædvanligt stærke overraskelser for omsætningen og lover godt for fremtiden.

"It-sektoren er steget cirka 20 pct. i år i danske kroner, altså tæt på det dobbelt af markedet generelt, men vi forventer altså, at der er mere at komme efter, og vi anbefaler trods de stærke afkast at investorerne fastholder den overvægt, vi har haft i sektoren hele året," siger Philip Jagd.

De fem store selskaber, der alle afleverede regnskaber i går, har til sammen en markedsværdi på over 2000 mia. dollar, hvilket er omkring seks gange hele Danmarks BNP. Med stigningerne i sektoren i år kommer Microsoft for første gang over den markedsværdi, selskabet havde før it-boblen brast i 2000. Aktien er steget med over 30 pct. i år.

Mere fra ITWatch

Læs også

Relaterede

Seneste nyt

ITWatch job

Se flere jobs

Se flere jobs

Watch job

Se flere jobs

Se flere jobs