ITWatch

Columbus holder snuden i vækstsporet

Resultatet for årets første seks måneder viser, at en stadig større del af Columbus' indtjening kommer fra abonnementsbaserede løsninger.

Foto: PR/Columbus

Columbus har fortsat blikket fast rettet på bolden og følger den vækstplan, som selskabet sidste år meldte ud til investorerne. Det viser selskabets resultatet for første halvår af 2017. 

Halvårsregnskabet viser en vækst i omsætning på 8 pct., mens ebitda-resultatet voksede med 7 pct. I kroner og ører landede omsætningen på 642 mio. kr., mens indtjeningen lød 71,2 mio. kr.

Væksten er især drevet af en fremgang i Columbus' services-forretning. Den steg 10 pct. og voksede dermed fra 391 mio.kr. i H1 2016 til 431 mio. i samme periode 2017.

Forklaringen skal blandt andet findes i øgede realiserede timepriser og effekten af opkøb, som Columbus har foretaget, men det er samtidig udtryk for, at virksomhederne overordnet set investerer mere i digitaliseringsydelser, forklarer adm. direktør Thomas Honoré.

"Hvis man kigger for et par år siden, var digitaliseringen ikke så meget på direktions- og bestyrelses-agendaen, som den er i dag. Der er kommet en markant øget forståelse for, hvad digitalisering kan gøre for virksomheder og deres strategiske udvikling. Det er med til at skabe flere projekter, og dermed mere efterspørgsel efter Columbus' ydelser," siger Thomas Honoré til ITWatch.

Større tilbagevendende omsætning

Fokuserer man på den tilbagevendende omsætning, voksede den med 16 pct. i årets første seks måneder og udgjorde 27 pct. af den samlende omsætning mod 25 pct. i første halvår af 2016.

Især Columbus Care-kontrakter tegnede sig med en vækst på 67 pct. for en markant stigning. Det skyldes blandt andet et stigende fokus på sikkerhed blandt selskabets kunder, fortæller Thomas Honoré.

"Med Columbus Care overtager vi applikationsdriften, og det er tit drevet af risikominimering fra vores kunders side og derved også en større sikkerhed for, at der er styr på de ting."

"Det er svært for en virksomhed i dag at have styr på alle sine it-installationer og applikationer. Hvis den outsourcer det til nogen, som ikke laver andet, er der trods alt større chancer for, at der er styr på tingene. Det ser vi blandt andet driver væksten i Columbus Care," siger Thomas Honoré.

Skifte mod cloud

Resultatet for første halvår af 2017 viser samtidig, at salget af Columbus-software faldt med 11 pct., som en konsekvens af et voksende skifte mod cloud-løsninger. Som en følge deraf faldt licenssalget med 40 pct., mens omsætningen fra abonnementer til gengæld voksede med 17 pct. sammenlignet med samme periode året forinden.

Kigger man nærmere på udviklingen i regnskabet, taler tallene deres tydelige sprog. I første halvår af 2016 tegnede salget af licenser til Columbus software sig for 22,6 mio. kr., mens indtægter fra salg af abonnementer til Columbus software lå på 23,3 mio. kr.

I seneste halvår er sidstnævnte vokset til 25,5 mio. kr., mens licensslaget er faldet til 13,6 mio. kr., og Columbus Cloud-løsningen bidrager med en omsætning på 1,6 mio. kr.

"Det er cloud-effekten på vores produktsalg, som man ser meget tydeligt på vores forretning i første halvår. Det er selvfølgelig ærgerligt, at licenssalget af vores egen software falder markant, som det gør. Til gengæld er det positivt på den lange bane, fordi abonnementssalget gør, at vores forretning bliver mere forudsigelig og stabil," siger Thomas Honoré.

Fortsat kig på opkøb

Columbus' ambitioner om en årlig vækst på 10 pct. skal indfries gennem en blanding af organisk vækst og vækst fra opkøb. I årets første seks måneder har Columbus købt den amerikanske software-virksomhed Tridea Partners, og opkøb er fortsat på dagsordenen, men hvornår det sker, ønsker Thomas Honoré ikke at løfte sløret for.

"Det er stadig en del af vores strategi, og vi har en række sager, som vi arbejder på. Men hvornår det materialiserer sig, kan jeg ikke sige noget om."

Columbus fastholder forventningerne til 2017

Columbus venter flere ansatte på løse vilkår

Dansk it-selskab ser Brexit som en forretningsmulighed 

Mere fra ITWatch

Læs også

Relaterede

Seneste nyt

ITWatch job

Se flere jobs

Se flere jobs

Watch job

Se flere jobs

Se flere jobs