Solidt Apple-regnskab trak amerikansk aktieindeks i rekord

Pilen pegede opad på aktiemarkedet for Apple efter et positivt regnskab. Til gengæld faldt både Microsoft, Alphabet og Facebook.  
Foto: PR/Apple
Foto: PR/Apple
RITZAU/FINANS

Det amerikanske Dow Jones-indeks bogførte den sjette rekord på stribe onsdag. Investorernes begejstring over Apples kvartalsregnskab trak Dow Jones over 22.000 for første gang, mens det bredere marked var noget mere tilbageholdende over for nye initiativer.

S&P 500-indekset sluttede onsdag med en stigning på under 0,1 pct. til 2477,57. Det tunge Dow Jones-indeks lukkede med et plus på godt 0,2 pct. i rekordniveauet 22.016,24, mens Nasdaq-indekset endte dagen fladt i 6362,65 - 0,29 point lavere end dagen før.

Mens onsdagens købsinteresse var koncentreret omkring Apple, viste de øvrige it-giganter en vigende tendens.

"Apple har en stor forbrugereksponering, og forbrugeren er i fin form, men vi vil gerne se nogle investeringer (capex)," siger chefstrateg Mike Baele fra US Bank Private Client Wealth Management i Portland ifølge Reuters.

Torsdag morgen fortsætter de tilbageholdende tendenser i futuresmarkedet. S&P-futuren falder 0,1 pct., Dow Jones-futuren taber knap 0,1 pct., mens Nasdaq-futuren stiger knap 0,1 pct.

Der var ingen opløftende data at hente i onsdagens forløber for fredagens vigtige arbejdsmarkedsrapport, ADP-jobrapporten.

Beskæftigelsesrapporten, der dækker det private jobmarked, viste en stigning på 178.000 job i juli, hvor økonomerne havde ventet en stigning på 190.000 job oven på en stigning på 191.000 måneden før.

Apple i topform

It-giganten Apples solide regnskab med overraskende højt iPhone- og iPad-salg belønnedes med en indledende kursstigning på godt 6 pct., men i takt med at de mere tilbageholdende tendenser hos investorerne slog igennem, begrænsedes dagens gevinst til 4,7 pct.

Den forbeholdne indstilling viste sig tydeligt blandt de øvrige it-mastodonter, idet Microsoft faldt 0,4 pct., Facebook tabte 0,3 pct. og Googles moderselskab, Alphabet, dykkede 0,1 pct.

Alligevel var it-sektoren den bedst præsterende blandt de 11 S & P-undergrupper med en segmentstigning på 0,5 pct.

Balance i fordeling

I det hele taget var der balance i fordelingen mellem negative og positive sektorer, hvor fem lukkede i plus, og seks sluttede med minus.

De defensive aktier i forsyningssektoren fulgte tæt i hælene på it-papirerne med en stigning på knap 0,5 pct., mens de seneste dages store vinder - telesektoren - fik prygl med et tab på 1,3 pct.

Blandt enkeltaktierne var underholdningskoncernen Time Warner blandt dagens regnskabsaktuelle selskaber. Koncernen, der blandt andet ejer streamingtjenesten HBO og filmselskabet Warner Bros., præsenterede pæne regnskabstal, og der blev kvitteret med en behersket kursstigning på 0,1 pct.

Synaptics, der leverer fingeraftryksløsninger, faldt 4,4 pct. på rygter om, at Samsung ville fravælge virksomhedens fingeraftrykssensorer til den kommende smartphonemodel Galaxy S9.

Efter børstid fremlagde elbilproducenten Tesla en større omsætning og et mindre underskud end estimeret. Samtidig brændte Tesla færre kontanter af end ventet, og aktien blev sendt 7,4 pct. op i eftermarkedet.

/ritzau/FINANS

Apple viser at it-sektoren har mere at byde på 

Apple overgår forventninger i solidt kvartalsregnskab 

Tilmeld dig vores nyhedsbrev

Vær på forkant med udviklingen. Få den nyeste viden fra branchen med vores nyhedsbrev.

!
Nyhedsbrevsvilkår

Forsiden lige nu

Læs også