ITWatch

Apple viser at it-sektoren har mere at byde på

Ifølge chefstrateg hos Nordea Morten Hessner, så har it-sektoren, med det seneste regnskab fra Apple i ryggen, stadig noget at byde på for investorer og aktionærer.

Foto: PR/Apple

It-sektoren har fortsat mere at byde på, og det underbygger regnskabet fra Apple sent tirsdag, vurderer chefstrateg i Nordea Morten Hessner over Ritzau Finans.

"It er en klassisk konjunkturfølsom sektor, der historisk klarer sig godt i den sene del af det økonomiske opsving, som vi bevæger os i nu," siger han og anbefaler fortsat "overvægt" af it-aktier, selv om it-aktierne allerede har givet gode afkast i år.

"It-sektoren er årets højdespringer, men det er slet ikke slut endnu. Sektoren har performet markant bedre end andre sektorer i år indtil videre, og Apples regnskab i nat viser, at der stadig er fuld tryk på it-selskaberne, og at potentialet langtfra er udtømt endnu," mener han.

Det stærke Apple-regnskab har også bredt sig til andre it-selskaber i Asien, hvor for eksempel chipproducenter nyder godt af succesen.

"Apples regnskab overraskede analytikerne på både top- og bundlinje, og selv om regnskabet først blev sendt ud efter de amerikanske børsers lukketid, så skød Apple-aktien i vejret i eftermarkedet med mere end 6 pct.," konstaterer han.

It-sektoren er også den sektor, som har klaret sig bedst i den seneste handelssession i Asien, samt i den igangværende session i Europa.

Når det ifølge Morten Hessner går godt for it-selskaberne i øjeblikket, skyldes det den aktuelle økonomiske cyklus.

"Opsvinget giver dels private flere penge mellem hænderne, men nok så vigtigt, så bliver virksomhederne pressede til at øge effektiviteten, efterhånden som lønningerne begynder at stige og arbejdsmarkedet strammer til," siger han og understreger, at her spiller it en afgørende rolle, og selskaberne begynder at opgradere deres it-systemer og -udstyr.

Mere fra ITWatch

Læs også

Relaterede

Seneste nyt

ITWatch job

Se flere jobs

Se flere jobs

Watch job

Se flere jobs

Se flere jobs