Googles danske datterselskab runder 200 mio. i omsætning

Google Danmark fortsætter sin fremgang med to-cifret vækst på både top- og bundlinjen. Hovedparten af selskabets forretninger med danske virksomheder går dog udenom datterselskabet herhjemme.
Foto: /ritzau/AP/Matt Rourke
Foto: /ritzau/AP/Matt Rourke

På verdensplan omsatte Googles moderselskab Alphabet for 90 mia. dollars i 2016 og landede et imponerende overskud på 24 mia. dollars før skat, svarende til 159 mia. kr. 

Mere beskedent ser det ud for det danske datterselskab Google Danmark, der sidste år kunne notere en omsætning på 210 mio. kr. og et overskud før skat på 16,3 mio. kr. Det viser selskabets netop offentliggjorte årsregnskab.

Der er dog tale om en solid vækst sammenlignet med resultatet i 2015. Sidste år voksede omsætningen således med lidt over 26 pct., mens bundlinjen kunne vise en fremgang i samme størrelsesorden.

Google har været i søgelyset hos EU’s konkurrencekommissær Margrethe Vestager for selskabets skattebetalinger. Årsregnskabet viser, at Google Danmark sidste år bidrog med 4 mio. kr. i selskabsskat til den danske statskasse - en stigning fra 3,3 mio. kr. i 2015.

Annoncesalg fra Irland

Sammen med Facebook sidder Google i stigende grad på det digitale annoncemarked herhjemme. Omsætningen for online søgeordsannoncering – et marked som Google sidder tungt på i Danmark – lød på godt 3 mia. kr. i 2016 ifølge Online Markedsstatistikken, som brancheorganisationen Danske Medier står bag. 

Forklaringen på det danske datterselskabs til sammenligning beskedne omsætning ligger i, at Google Danmark primært leverer markedsføringsydelser for Google Ireland Limited samt forsknings- og udviklingsydelser til Google Inc.

Når danske virksomheder køber annoncering hos Google, handler de derfor direkte med det irske selskab, hvilket betyder, at omsætningen ryger udenom det danske datterselskab.

Langt færre datacentre på globalt plan 

Google anklages for underbetaling af kvindelige ansatte 

Tilmeld dig vores nyhedsbrev

Vær på forkant med udviklingen. Få den nyeste viden fra branchen med vores nyhedsbrev.

!
Nyhedsbrevsvilkår

Forsiden lige nu

Foto: Sentia/pr

Nye energikrav til datacentre på vej

Nyligt vedtagne EU-regler pålægger nye danske datacentre at skulle undersøge og udnytte tilkobling til de danske fjernvarmenet. Flere krav lurer allerede i horisonten, bekræfter chefforhandler.

For abonnenter

Læs også