ITWatch

Amazon og teknologiaktierne giver markedet baghjul

Amazon og de store tech-selskaber er med til at skubbe det smalede billede af aktiemarkedet voldsomt i vejret.

/ritzau/AP/Reed Saxon/Arkiv
Foto: /ritzau/AP/Reed Saxon

Amazon ramte tirsdag for første gang 1000 dollar (6656 kr.) per aktie og satte tyk streg under teknologisektorens dominans på det amerikanske aktiemarked i år.

Det skriver Financial Times.

De såkaldte "Faang"-aktier - Facebook, Apple, Amazon, Netflix og Google - kan tilskrives en stor del af æren. S&P 500-indekset er steget 5,4 pct. i år uden teknologiaktier, mens teknologi-underindekset er steget knap 20 pct.

På årlig basis vil det gøre 2017 til teknologisektorens bedste år siden tilbagespringet fra finanskrisen, og stigningerne nærmer sig de glade dage i sluthalvfemserne, før it-boblen sprang.

Hedgefonde har hældt milliarder i teknologiaktier i år og tjent stort på satsningen. Apple, Google, Amazon, Facebook og Microsoft er de fem største bidragsydere til S&P500 i år, og alle fem er i top 10-beholdningerne i de hedgefonde, som Goldman Sachs følger.

"Mere stabile aktier såsom finans og energi, som indledningsvist steg på Donald Trumps indtog i Det Hvide Hus, har til gengæld haft et dårligt 2017. Finansaktier ligger omkring nul, mens energiaktier er faldet 13,2 pct.," skriver Financial Times.

Relaterede

ITWatch trial banner 14 dage.jpg

Seneste nyt

Se alle ledige stillinger