HP's årsresultat i Danmark falder med 99 pct. på tre år

HP's årsregnskab er præget af de seneste års turbulens, der senest resulterede i en opsplitning af selskabet. Blandt andet derfor rasler både omsætning og indtjening hastigt ned.
Foto: AP Photo/Paul Sakuma/Polfoto
Foto: AP Photo/Paul Sakuma/Polfoto

For tre år siden leverede Hewlett-Packard et overskud på knap 103 mio. kr. I sidste finansår, hvis regnskab netop er offentliggjort, blev overskuddet reduceret til 1,2 mio. kr.

Alligevel er ledelsen i den danske division af it-giganten tilfreds, lyder det i regnskabet:

"Resultatet anses for tilfredsstillende i betragtning af, at selskabet er i færd med at gennemføre en fem-årig genopretningsplan, og at dansk økonomi stadig udøver udbredt tilbageholdenhed."

I tredje kvartal af 2015 blev HP splittet op i to, da pc- og printerforretningen blev solgt fra. Frasalget smitter derfor af på regnskabet for finansåret 2015/16, der løb frem til 31. oktober 2016.

Omsætningen i det tilbageværende enterprise-selskab, der sælger hardware, software og services, faldt til 1,4 mia. kr. fra 2,5 mia. kr. året før.

"På trods af dette har selskabet formået at fastholde eller øge sine markedsandele inden for alle sine primære markedssegmenter," fremgår det af beretningen.

Det amerikanske moderselskab har i mange år været præget af skandaler, tvivlsomme dispositioner og ballade. Alligevel er HP fortsat i toppen blandt verdens største it-selskaber. Ifølge det danske regnskab ligger HP nummer to på verdensplan med omsætning på 50 mia. dollar i seneste årsregnskab.

Når den danske division ser fremad, forventer ledelsen, at næste finansår vil ligge lavere, både hvad angår om sætning og indtjening.

Tilmeld dig vores nyhedsbrev

Vær på forkant med udviklingen. Få den nyeste viden fra branchen med vores nyhedsbrev.

!
Nyhedsbrevsvilkår

Forsiden lige nu

Læs også

Foto: Magnus Møller

Ib Kunøe forlader formandsposten i Atea