ITWatch

Kapitalforvaltere: Bølge af nedjusteringer på vej

Europæiske virksomheder kan blive ramt hårdt af kombinationen af renteforhøjelser, boomende energipriser og tilbageholdende forbrugere. Derfor forudser kapitalforvaltere og banker nedjusteringer af resultatforventningerne fra mange børsselskaber.

Investeringsdirektør Henrik Olejasz Larsen fra Sampension. | Foto: Sampension/PR

En række kapitalforvaltere og banker forudser, at europæiske børsnoterede virksomheder på stribe vil nedjustere deres resultatforventninger grundet nye rentestigninger, høje energipriser og forbrugere på sparekur.

Det skriver Børsen.

I en analyse fra Blackrock ventes særligt nedjusteringer af indtjeningen at dominere selskabernes kommende prognoser.

Centralbankernes seneste renteforhøjelser kan nemlig få forbrugerne til at købe færre varer, påpeger Henrik Olejasz Larsen, der investeringsdirektør i Sampension.

”Det er et ret kedeligt budskab, men centralbankerne forsøger at dæmpe aktiviteten markant med renteforhøjelser. Det betyder, virksomheder bliver mere konkurrenceudsatte, når efterspørgslen falder, mens de rammes af blandt andet stigende renteomkostninger. Det er svært at forestille sig, at virksomhederne ikke vil stå foran et kraftigere pres,” siger han til Børsen.

Nøgletal fra både eurozonen og Danmark ser også ud til at vise, at forbrugernes forbrugsmønstre er på retræte.

I Danmark landede forbrugertilliden blandt andet på det laveste niveau i 48 år til minus 32,1, mens den i eurozonen blev opgjort til minus 28,8.

Ifølge investor Jens Løgstrup er det heller ikke alle, der vil lide lige store tab.

Han mener, at nedgangen bliver sektoropdelt, og det er særligt byggeri med selskaber som Huscompagniet, der bliver ramt, fordi det bliver dyrere at bygge hus.

Rejsebranchen med selskaber som SAS, Norwegian og Lufthansa kan også stå for skud, fordi det er nemmere at spare rejser væk.

Politisk flertal sænker elafgiften – virksomheder kan udskyde elregning

Dansk center undersøger store tech-giganter

Mere fra ITWatch

Tre talchefer forlader Lunar

Et par kreditchefer og en finansdirektør har valgt at sige op i fintech-banken, der på en anden front netop har sikret sig ny kapital.

IBM om blockchain: Udviklingen fortsætter - også uden Tradelens

Da A.P. Møller-Mærsk forleden meddelte, at selskabet vil droppe sin blockchain-baserede Tradelens-platform, skabte det store overskrifter . Men blockchain-teknologi lever videre, og IBM forventer vækst de kommende år, forklarer IBM Danmarks CTO, der peger på tillid som en væsentlig faktor i netværk.

Læs også

Relaterede

Seneste nyt

ITWatch job

Se flere jobs

Se flere jobs

Watch job

Se flere jobs

Se flere jobs