ITWatch

Amazon-aktie går i vejret på optimistisk salgsprognose

Amazon stiger med 12,1 pct., efter selskabet kom positivt ud af andet kvartal.

Blandt andet højere gebyrer på Amazons leverings- og streamingtjeneste, Prime, har hjulpet selskabets resultat på vej. | Foto: GONZALO FUENTES/REUTERS / X07238

Amazon stiger med 12,1 pct. i torsdagens eftermarked, da koncernen har gjort frygten for faldende salg til skamme og lover en omsætning i det igangværende kvartal på 125-130 mia. dollar, mens 126,97 mia. dollar var ventet på Wall Street.

I tredje kvartal sidste år endte indtægterne samlet et i 110,80 mia. dollar, så der er potentielt lagt op til en årsvækst i tredje kvartal på mere end 17 pct.

På driften skuffer prognosen derimod med et bud på 0-3,5 mia. dollar, hvor analytikerne ifølge Bloomberg News havde sat næsen op efter 3,83 mia. dollar.

Koncernen oplevede samtidig i sit andet kvartal en fremgang i salget på 7 pct. til 121,23 mia. dollar mod ventede 119,53 mia. dollar.

Det var faktisk drevet af en tilbagegang online på 4 pct. til 50,86 mia. dollar, mens salget i de fysiske forretninger voksede 12 pct. til 4,72 mia. dollar.

Amazons cloud-forretning, verdens største, voksede desuden med 33 pct. til 19,74 mia. dollar, hvilket var mere end ventede 19,41 mia. dollar.

Annoncesalget steg desuden med 14 pct. til 8,76 mia. dollar.

Stiger trods øget omkostninger

Det justerede overskud per aktie blev på 10 cent, sammenlignet med et konsensusestimat på 14 cent, ifølge Bloomberg News.

Driftsoverskuddet blev på 3,32 mia. dollar, hvilket på årsbasis var en tilbagegang på 57 pct., mens dog kun 1,57 mia. dollar var ventet. Det betød, at overskudsgraden landede i 2,7 pct., et fald fra 6,8 pct. i andet kvartal 2021, sammenlignet med analytikernes bud på 1,7 pct.

”Trods fortsat inflationspres i brændstof, energi og transportomkostningerne gør vi fremskridt i forhold til de mere kontrollerbare omkostninger, vi refererede til i sidste kvartal, især inden for produktivitet og leveringsnetværket,” udtaler topchef Andrew Jassy, i regnskabet.

Amazon voksede sig under pandemiens nedlukninger på mange områder for stor, og koncernen er derfor især inden for leveringsnetværket i færd med at reducere antallet af medarbejdere og lokationer. På årsbasis har Amazon 14 pct. flere medarbejdere, i alt 1,52 mio. ansatte, men det er 100.000 færre end vend udgangen af første kvartal

De samlede driftsomkostninger steg dog alligevel knap 12 pct. til 117,92 mia. dollar.

På bundlinjen endte kvartalet dog med et underskud på 2,03 mia. dollar mod et plus et år tidligere på 7,78 mia. dollar. Tilbagegangen skyldes blandt andet er negativ påvirkning på 3,90 mia. dollar fra værdien af aktierne i elbilproducenten Rivian, som er faldet i perioden.

Tech-selskaberne breder sig: Nu vil Amazon drive sundhedsvæsen

Alphabet: Stiger efter kvartalstal

Mere fra ITWatch

Relatel skifter direktør efter halvandet år

På mandag takker Casper Bøyesen af og bliver erstattet af Anders Kjær-Jensen i Nuuday-ejede Relatel. Den tidligere Eesy-direktør vil ikke revolutionere forretningen, men digitalisere sig til succes.

Snapchat indfører overvågningsfunktion

Efter sager om narkosalg og grooming tilføjer det sociale medie nu ny funktion, der skal give forældre mulighed for at følge med i, hvem deres børn kommunikerer med på Snapchat.

Læs også

Relaterede

Seneste nyt

ITWatch job

Se flere jobs

Se flere jobs

Watch job

Se flere jobs

Se flere jobs