ITWatch

Alphabet: Stiger efter kvartalstal

Alphabets aktie steg med 4,8 pct. i tirsdagens eftermarkedet, eftersom kvartalstallene næsten levede op til forventningerne.

Foto: Annegret Hilse/REUTERS / X06848

Alphabets aktie vandt frem med 4,8 pct. i tirsdagens eftermarked, da koncernen trods bekymringer i markedet omkring annonceindtægterne næsten levede op til forventningerne hos analytikerne.

Koncernens overskud per aktie faldt i andet kvartal fra 1,36 til 1,21 dollar, mens analytikerne ifølge Bloomberg News havde regnet med 1,32 dollar.

Omsætningen justeret for trafikkøb fra andre sites blev på 57,47 mia. dollar mod ventede 58,03 mia. dollar. Bruttoomsætningen var samtidig 13 pct. højere i 69,69 mia. dollar, mens 70,00 mia. dollar ventet.

”I andet kvartal var vores præstation drevet af Search og Cloud. De investeringer, vi har foretaget gennem årene i kunstig intelligens og computere, er med til at gøre vores tjenester særligt værdifuldt for forbrugerne og yderst effektivt for virksomheder i alle størrelser,” siger topchef i Alphabet, Sundar Pichai, i regnskabet.

Underliggende steg annonceindtægterne hos Google og Youtube samlet set med 11,6 pct. til 56,29 mia. dollar. Bedst gik hos Google, hvor væksten var på 13,5 pct., mens den hos Youtube var på mere beskedne 4,8 pct.

Omkostningerne til trafikkøb fra andre sites gik sideløbende op med 11,8 pct. til 12,21 mia. dollar.

Cloud-forretningen, hvor Alphabet i forretningsomfang er en del bagefter Amazon og Microsoft, omsatte desuden for 6,28 mia. dollar, hvilket var et plus på 36 pct.

Så meget betaler tech-giganterne deres ansatte: Hos Google får halvdelen af de ansatte mere end to millioner om året

Meta og Alphabet trukket ned af Snaps dårlige annoncørtal

Mere fra ITWatch

IBM-psykolog: Hos os er det okay ikke at have ja-hatten på

Mens IBM det sidste års tid har gennemgået nogle af de største forandringer i nyere tid, er stressniveauet i virksomheden ikke eksploderet. Forklaringen skal blandt andet findes i et målrettet arbejde med ledernes syn på de ansatte, forklarer psykolog Cecilie Demkjær Schultz Pedersen.

Læs også

Relaterede

Seneste nyt

ITWatch job

Se flere jobs

Se flere jobs

Watch job

Se flere jobs

Se flere jobs