ITWatch

Adobe forventer lavere indtjening

Softwareselskabet Adobe nedjusterer forventningerne til omsætningen. Det bliver prompte straffet af investorer.

Foto: Dado Ruvic/REUTERS / X02714

Adobe faldt 5,0 pct. i torsdagens eftermarked efter et minus på 3,1 pct. i den ordinære handel, da koncernens regnskab for andet kvartal indeholdt en nedjustering.

Den amerikanske softwarekoncern ser nu et justeret overskud per aktie i hele regnskabsåret på 13,50 dollar, mens buddet oprindeligt var på 13,70 dollar. Den nye prognose ligger også under konsensus på Wall Street, som ifølge Bloomberg News lyder på 13,68 dollar per aktie.

Omsætningen ses nu lande i 17,65 mia. dollar mod førhen 17,90 mia. dollar og et analytikerbud på 17,86 mia. dollar.

Årsagerne til nedjusteringen er modvind på valutamarkedet fra den stærke dollar, ligesom Adobe har indstillet alt salg i Ukraine og Rusland.

Adobe oplevede ellers i sit andet kvartal en stigning i omsætningen på 14 pct. til 4,39 mia. dollar mod ventede 4,35 mia. dollar, mens det justerede overskud per aktie blev på 3,35 dollar sammenlignet med 3,03 dollar et år tidligere og mod et konsensusestimat på 3,31 dollar, ifølge Bloomberg News.

”Adobe nåede rekordomsætning for andet kvartal med stærk efterspørgsel på tværs af Creative Cloud, Document Cloud og Experience Cloud,” udtaler topchef Shantanu Narayen i regnskabet.

”Vi vinder i vores etablerede forretning og ser betydeligt momentum i nye kategorier.”

Underliggende viste abonnementsindtægterne en vækst på 16 pct. til 4,07 mia. dollar mod ventede 4,04 mia. dollar, mens produktsalget bakkede 5 pct. til 146 mio. dollar, hvilket var stort set som ventet.

Cloudselskab lufter planer om nye markeder og softwareambitioner

EU-domstol annullerer milliardbøde til Qualcomm i konkurrencesag

Mere fra ITWatch

Vestager forventer techlov træder i kraft inden for et år

Europa-Parlamentet arbejder på højtryk for at få stemt de to kommende techlovpakker igennem inden sommer, så de sidste skridt kan tages i efteråret. Allerede næste forår forventes store dele af de to lovpakker at træde i kraft, melder EU’s konkurrencekommissær Margrethe Vestager og EU-parlamentariker Christel Schaldemose.

Læs også

Relaterede

Seneste nyt

ITWatch job

Se flere jobs

Se flere jobs

Watch job

Se flere jobs

Se flere jobs