Cloudselskab lufter planer om nye markeder og softwareambitioner

Amerikanske Snowflake vil udvide sine kompetencer fra at opbevare data i clouden. Investorer er positive over for nyheden fra selskabet, der er kendt for sit multicloud setup, hvor virksomheder kan samle data på tværs af cloud-udbydere som AWS, Azure og Google.
Foto: Strf/AP/Ritzau Scanpix
Foto: Strf/AP/Ritzau Scanpix
Af Marketwire

Det amerikanske cloudteknologiselskab Snowflake ligger lunt i formarkedet i USA efter rosende ord fra analytikerne oven på selskabets investordag.

Det sender aktien op med 4,0 pct. til 118,41 dollar, inden børserne i New York åbner klokken 15.30.

Ved investordagen oplyste Snowflake om sine planer om en potentiel udvidelse til andre markeder samt nye softwareambitioner. Markedsudvidelsen betyder, at Snowflake vil gå ”fra analyser og maskinlæring til cybersikkerhed og transaktionelle databehandlinger, siger Morgan Stanley-analytiker Keith Weiss.

Dermed vil Snowflake udvide sine kompetencer fra at opbevare data i clouden.

Af den årsag er det amerikanske selskab en af de mere tiltalende langsigtede investeringer målt på vækst inden for software, mener Keith Weiss.

Med udvidelsen til cybersikkerhed entrerer Snowflake samtidig et nyt marked med en samlet markedsværdi på 10 mia. dollar, vurderer analysehuset Cowen.

Snowflake: Nedsmeltning efter kvartalstal med vækstopbremsning

Hypet amerikansk cloud-selskab har vokseværk i Danmark

Del artikel

Tilmeld dig vores nyhedsbrev

Vær på forkant med udviklingen. Få den nyeste viden fra branchen med vores nyhedsbrev.

Nyhedsbrevsvilkår

Forsiden lige nu


Læs også