ITWatch

Ny smartphone er med til at booste Samsungs overskud

Samsung Electronics estimerer en stigning i sit driftsoverskud på 44 procent i første kvartal.

Foto: JUNG YEON-JE/AFP / AFP

Den sydkoreanske kæmpekoncern Samsung Electronics forventer næsten en fordobling af sit driftsoverskud i første kvartal, hvor selskabet lancerede en ny serie af sin Galaxy-smartphone.

Driftsoverskuddet for de tre måneder estimeres til at stige med 44 procent til 9,3 billioner won i forhold til året før. Det oplyser det sydkoreanske selskab i en foreløbig regnskabsmeddelelse onsdag.

Beløbet svarer til 57,6 milliarder kroner.

Den nye Galaxy S21-serie blev sendt ud i butikkerne i januar. Det er over en måned tidligere end normalt for den årlige lancering af selskabets mest kendte produkt.

Samsung har ifølge et analysefirma desuden ramt rigtigt ved at sætte en forholdsvis lav pris på de nye mobiler.

"Nøglen til succesen har været en lav startpris på 799 dollar," skriver Counterpoint Research.

Mens coronakrisen har været hård ved verdensøkonomien med nedlukninger og rejseforbud, så har mange teknologifirmaer klaret sig godt under pandemien på grund af usædvanlig stor efterspørgsel på computere, fjernsyn og andre elektroniske produkter.

Samsung Electronics er det største datterselskab i det gigantiske Samsung-konglomerat, der samlet har en omsætning svarende til cirka en femtedel af Sydkoreas bruttonationalprodukt.

Elektronikgigant dropper smartphones efter milliardtab

Global mangel på computerchips er nået et kritisk niveau 

Mere fra ITWatch

Dansk landechef for Oracle stopper

Det bliver et ryk opad for den danske landechef for Oracle, der fremover skal fokusere på østeuropa. Ingrid Mjøen har været hos Oracle i Danmark i små 17 år.

Læs også

Relaterede

Seneste nyt

Se flere jobs