Elektronikgigant dropper smartphones efter milliardtab

LG Electronics vil fremover koncentrere sig om blandt andet at lave dele til elbiler i stedet for telefoner.
Foto: Kim Hong-Ji/Reuters/Ritzau Scanpix
Foto: Kim Hong-Ji/Reuters/Ritzau Scanpix
AF RITZAU

Den sydkoreanske elektronikgigant LG Electronics planlægger fra den 31. juli at stoppe al salg og produktion af smartphones. Det oplyser selskabet mandag.

Trækket betyder, at selskabet ser ud til at blive den første store smartphone-producent til at trække sig fuldstændig ud af markedet.

LG sidder på 10 pct. af det nordamerikanske marked for smartphones, hvor selskabet er den tredjestørste spiller efter Apple og Samsung, der nu kan se frem til at øge deres indflydelse.

Udmeldingen kommer, efter at LG's mobilafdeling de seneste seks år har registreret tab på cirka 4,5 mia. dollar, svarende til omkring 28 mia. kr.

Ved at trække sig ud af det yderst konkurrenceprægede marked får LG i stedet mulighed for at fokusere på vækstmarkeder som at producere dele til elbiler og automatisering af private hjem.

Det oplyser selskabet i en meddelelse.

LG vil i en endnu ikke tidsbestemt periode fortsætte med at tilbyde kundesupport og softwareopdateringer til de kunder, der allerede ejer mobilprodukter fra selskabet.

Faldet i popularitet

I begyndelsen af det seneste årti var LG kendt for at komme med flere innovationer på mobilmarkedet. Blandt andet introduktionen af vidvinkelkamera i mobiltelefoner.

Selskabet var sågar verdens tredjestørste producent af smartphones efter Apple og Samsung i 2013. De seneste år er LG's mobiltelefoner dog faldet i popularitet. Blandt andet efter problemer med flere af telefonernes software.

Analytikere har også kritiseret selskabet for at markedsføre sig dårligt sammenlignet med sine kinesiske rivaler. LG sidder i øjeblikket på 2 pct. af markedet for smartphones på verdensplan.

Ifølge analysefirmaet Counterpoint solgte selskabet sidste år 23 millioner mobiltelefoner. Til sammenligning solgte Samsung 256 millioner.

LG's mobilafdeling udgør omkring syv procent af virksomheden.

Del artikel

Tilmeld dig vores nyhedsbrev

Vær på forkant med udviklingen. Få den nyeste viden fra branchen med vores nyhedsbrev.

Nyhedsbrevsvilkår

Forsiden lige nu


Læs også