ITWatch

Amerikanske it-aktier står til stigninger i positiv åbning

Pilen peger opad for it-aktier på det amerikanske marked. Facebook-aktien ligger til større stigning.

Loic Venance/AFP/Ritzau Scanpix
Foto: Loic Venance/AFP/Ritzau Scanpix

Det amerikanske aktiemarked ser ud til at ville åbne med overvejende kursstigninger tirsdag, da handlen med futures godt en time før handelsstarter indikerer indeksstigninger på 0,5 til 0,8 pct.

Udsigten til en positiv åbning følger, efter at de tre ledende indeks - S&P 500, Dow Jones og Nasdaq - mandag lukkede med plusser på 0,3 til 1,1 pct.

Med til at hive stemningen op mandag var fredagens aftale mellem USA og Mexico.

Den handler om, at Mexico lover at forsøge at dæmme op for, at immigranter krydser grænsen til USA, hvilket har fået USA til at droppe den told på 5 pct. på mexicanske varer, som præsident Donald Trump havde truet med at indføre fra og med mandag, hvis ikke mexicanerne skred ind.

På selskabssiden ser der ud til at vente stigninger til flere af de store it-selskaber, herunder Facebook, som har fået løftet sin anbefaling til "køb" fra "neutral" af analysehuset MoffettNathanson.

Også kursmålet er blevet hævet, så det indikerer troen på en stigning på 20 pct. sammenlignet med seneste lukkekurs for Facebook-aktien.

I det amerikanske formarked ligger Facebook-aktien til en stigning på 1,7 pct., mens aktierne i Microsoft og Netflix står til gevinster på henholdsvis 0,9 og 1,0 pct.

Kina advarer store it-firmaer efter USA's Huawei-forbud

Microsoft igen mere end 1 billion dollar værd

Google køber op for 17 milliarder kroner

Relaterede

ITWatch trial banner 14 dage.jpg

Seneste nyt

Se alle ledige stillinger