ITWatch

Google køber op for 17 milliarder kroner

Google køber op for st styrke sit udbud af produkter, som hjælper kunderne med at håndtere deres data i skyen.

Ritzau Scanpix/Ng Han Guan
Foto: Ritzau Scanpix/Ng Han Guan

Verdens største søgetjeneste på internettet, Google, har torsdag indgået en aftale om at overtage Looker Data Sciences for 2,6 mia. dollar eller 17,2 mia. kr. Med opkøbet styrker selskabet sit udbud af produkter, som hjælper kunderne med at håndtere deres data i skyen.

Det skriver Bloomberg News.

Google kæmper med at matche Amazon og Microsoft på cloud-området, der vokser med imponerende vækstrater, og opkøbet skal derfor styrke koncernen i den konkurrence. Samtidig holder cloud fast i høje vækstrater, mens Googles kerneforretning vokser med mere afdæmpede niveauer.

Overtagelsen af Looker skal dog gennem de amerikanske konkurrencemyndigheders filter. Og det kan blive sværere, efter det fredag kom frem, at justitsministeriet er i færd med at starte en undersøgelse af Googles ageren på det amerikanske marked.

Mandag forlød det yderligere, at justitsministeriet og Federal Trade Commission (FTC) har delt ansvaret for at undersøge de tekgiganterne mellem sig. Justitsministeriet har taget Google, mens FTC har fået Facebook og Amazon.

Opkøbet af Looker er Googles største siden overtagelsen af Nest Labs for 3,2 mia. dollar i 2014.

Aktien i Alphabet, Googles moderselskab, falder torsdag med 0,6 pct.

/ritzau/FINANS

Google-aktien hårdt ramt af mulig konkurrencesag

Medie: Google appellerer milliardbøde

Relaterede

ITWatch trial banner 14 dage.jpg

Seneste nyt

Se alle ledige stillinger